Bram prematuur geboren WKZ spoedkeizersnede

Bram

Bram prematuur geboren WKZ spoedkeizersnede

14 januari, een bijzonder dag voor ons allemaal. Mijn man en ik gingen zonder enig wantrouwen op controle bij de medisch verloskundige. De 30 weken echo was super, mannetje duikelde lekker nog rond en lag goed in het groeischema. Eenmaal bij de medisch verloskundige veranderde onze stemming snel. Ondanks het strenge toezicht op mijn bloeddruk is hij toch gaan stijgen en na enkele controles en bloedafname was het duidelijk. Ik werd opgenomen ter observatie. Observatie ging over in een zwangerschapsvergiftiging en enkele dagen later is onze kleine vent op 20-1-2016 om 10.13 uur ter wereld gekomen. Ik heb uiteindelijk het HELPP syndroom gekregen en was fysiek niet meer in staat mijn zwangerschap uit te dragen en hebben ze Bram met een keizersnede gehaald.

Een rollercoaster van gebeurtenissen is ons gepasseerd.

Het WKZ was zijn eerste slaapplek. Op de NICU3 heeft hij 10 dagen gelogeerd. Van het hele alfabet aan apparatuur en medicijnen, mochten we op 30 januari verhuizen naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort met alleen nog een neussonde, een flowsnor en monitor voor hart- en longactie.

Van overleven werd het nu groeien en bloeien en kerel, dat doe je geweldig.

Op 28 februari hebben we een super mooie fotoshoot van Earlybirds gehad. Voor de foto’s mocht de neussonde er even uit, wat een mooi beeld! Bram doet onwijs zijn best om de flesjes zelf op te drinken. Het zijn nog heuse marathonloopjes voor hem! Maar dat komt goed!

Dikke kus van je papa en mama!

En een grote dank aan Laura voor dit mooie moment in het vroege leven van onze zoon en ons papa en mama gevoel!

*****

De fotograaf:

Op een zonnige zondagmorgen ontmoette ik Marieke en Chris, de trotse ouders van kleine Bram in Amersfoort.
Soms heb je gewoon dat het meteen klikt. Net als vandaag. De liefde voor elkaar en voor Bram was zo voelbaar en dat resulteerde in een heel makkelijke en gezellige reportage.

Bram’s sonde moest die ochtend worden vervangen dus hadden we de primeur van een gezichtje zonder stickertjes voor de foto! Zo leuk en ook voor de ouders zo fijn om hun kleine mannetje voor het eerst ‘gaaf’ te zien! Bram mocht in het badje en genoot daar zichtbaar van, net het als het drinken bij papa en het buidelen bij mama. Geboren met 30+5 weken doet Bram het geweldig! Hij maakt steeds stapjes vooruit en groeit goed!

Lieve Marieke en Chris: bedankt voor de fijne en gezellige fotoreportage, ik hoop dat Bram snel mee mag naar huis!
Lieve Bram: ik wens je een heel mooi, gelukkig en gezond leven toe, je hebt geweldige ouders!

Lieve groet,
Laura Elkhuizen

4 antwoorden
 1. Lammy Spijker - Sloetjes
  Lammy Spijker - Sloetjes zegt:

  Prachtig te lezen dat het zo goed gaat met Bram! hoop dat hij gauw mee mag naar huis en op mag groeien tot een gezond en lief ondeugend ventje.

  lieve groet,
  Lammy

  Beantwoorden
 2. Hermien Huisman
  Hermien Huisman zegt:

  Mooi verhaal en een sterk mannetje jullie Bram. Wens jullie veel geluk en dat Bram gauw naar huis mag.
  Een lieve “oma” groet
  Hermien

  Beantwoorden
 3. biaca en Gerard koops
  biaca en Gerard koops zegt:

  Fijn om te lezen dat na alle ” struggles” en onzekerheden. . Het nu de goede kant op gaat… ik hoop dat jullie hem snel mee naar huis mogen namen..waar jullie in alle rust van hem kunnen genieten..en hem vertroetelen…

  Beantwoorden
 4. Gerben en Kitty van Garderen
  Gerben en Kitty van Garderen zegt:

  Lieve Marieke, Chris en Bram,

  Wat een mooi om te lezen dat na een moeilijke start het nu toch goed gaat. Wij wensen jullie heel veel geluk en liefde toe met z’n 3-tjes.
  Lieve groetjes Gerben, Kitty, Anne en Veerle

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.