Zev prematuur geboren met 31 weken, JKZ, LUMC, gebroken vliezen, sonde, buidelen

Zev

Zev prematuur geboren met 31 weken, JKZ, LUMC, gebroken vliezen, sonde, buidelen

 
Afgelopen maandag, op 11 november, was ik in het Juliana kinderziekenhuis om Zev met zijn papa en mama te fotograferen. Op de dag zelf was Zev 8 dagen oud en geboren met 31 weken. Zijn mama had al laten weten dat haar lichaam, na 9 weken ziekenhuis, aardig op is. Wow, daar schrok ik wel van.. maar des te meer ik zin had om mooie herinneringen te maken van deze zware periode.

Helaas heeft Zev zijn grote broer en zus nog niet ontmoet, omdat ze nog geen waterpokken hebben gehad. Ik wens je alle kracht en geluk toe zodat je snel naar huis mag!

Veel liefs, Settia

——————–

Door de ouders:

Ons sterke zoontje, Zev, is er 1 van een tweeling. Bij 13 weken zwangerschap kreeg ik plotseling een heftige bloeding. Zev zat nog steeds zwaaiend in beeld op de echo. Bij 22 weken werd ik opgenomen in het Haga vanwege wederom heftige bloedingen en elke nacht contracties met weinig kansen voor onze kleine Zev. Er volgden 3 ziekenhuisopnames in 1 week tijd, gevolgd door lange opnames in het LUMC in Leiden. Totaal 9 weken ziekenhuisopname met tussendoor 3 en 4 nachtjes thuis. Mijn vliezen braken, en zelfs toen bleef deze sterke vechter zitten; 18 dagen lang met gebroken vliezen. Meerdere keren leek het alsof ik ging bevallen, toch zakte de weeën steeds af. Een wonder, van God, dat hij geboren mocht worden met 31 weken. Juist nu, nu niemand erop rekende, stak Zev zijn voet naar buiten. Al meerdere keren werd alles klaargezet, maar uitgerekend nu hadden ze de komst van Zev niet verwacht. De arts liep met hem in doeken gewikkeld over de gang. Hij is zo sterk als een wolf.

We zijn zo dankbaar dat je ons wilde vastleggen op foto. Deze knappe vechter mag gedeeld worden, want hij is nu al bijzonder, zelfs in mijn buik stonden mensen al vol verwondering over jouw kracht, onze kleine sterke Zev.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.