Stijn prematuur geboren met 33 weken, longrijping, weeenremmers, couveuse, sonde, knuffelen

Stijn

Stijn prematuur geboren met 33 weken, longrijping, weeenremmers, couveuse, sonde, knuffelen

 
De afgelopen maanden was het even stil omtrent Stichting Earlybirds dus blij dat ik in oktober een mailtje kreeg dat ik op pad mocht voor de stichting. Ik mocht kleine Stijn vastleggen en hun ouders in het ziekenhuis in Goes. Stijn besloot enkele weken voor de uitgerekende datum dat het mooi was geweest in de buik van mama. Eerder dan gepland en verwacht mochten Remco en Leanne kennis maken met hun zoon. Het ging direct heel goed met Stijn en het was vooral een kwestie van goed groeien en alle voedingen zelfstandig kunnen drinken. Desondanks was het een pittige tijd voor papa en mama, maar inmiddels zijn ze met zijn drieën lekker thuis.

————————–

Van de ouders :

“Op dinsdag 8 oktober werd mama plotseling opgenomen in het ziekenhuis. Het leek er op dat jij al naar ons toe wilde komen. Om jouw longetjes vlug wat sterker te maken kreeg mama twee prikjes en medicijnen om de weeën 48 uur te remmen. Na drie rustige dagen ging papa weer lekker thuis slapen, maar in die nacht gebeurde er toch weer van alles waardoor hij om 05.50 uur vlug naar het ziekenhuis moest komen. Jij was nu al eigenwijs en onderweg, tegen de verwachting van iedereen in.

Vanaf toen is het heel snel gegaan en werd jij op 11 oktober om 10.01 uur geboren. Je woog 2070 gram en was 46cm lang. Samen met papa werd je door de kinderarts van top tot teen bekeken. Gelukkig zag alles er vanaf het begin heel goed uit en mocht je al snel de warme couveuse in. Je hoefde niet aan de beademing alleen bij je temperatuur en je voeding krijg je nog wat hulp.

Na een kleine week in de couveuse mocht je met je eerste kleertjes aan (zelfs maatje 44 was te groot..) verhuizen naar een warmtewieg en kon je al snel bij papa en mama op de kamer slapen. Vanaf nu was het vooral veel oefenen om zelf bij mama te drinken zodat de sonde weg kon en jij mee naar huis zou kunnen.

Toen je bij papa en mama op de kamer sliep, is op 22 oktober Gwendolyn bij ons op bezoek geweest om foto’s te maken, terwijl je lekker in bad ging en met papa en mama aan het knuffelen was. Wat is het fijn dat er lieve fotografen zijn zoals zij, die vrijwillig foto’s in het ziekenhuis komen maken. We hebben hierdoor een kostbare herinnering aan de spannende tijd in het ziekenhuis.

Op 31 oktober mocht je mee naar huis en je doet het elke dag een beetje beter. Lieve Stijn, ga zo door met grote stappen zetten kanjer!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.