Emily prematuur geboren met 31 weken, Ropcke Zweers, UMCG, pre-eclampsie, CPAP, sonde

Emily

Emily prematuur geboren met 31 weken, Ropcke Zweers, UMCG, pre-eclampsie, CPAP, sonde

 
Je zegt tegen je collega’s dat je zo terug bent. Even naar de verloskundige voor een groei-echo. Daar blijkt dat je bloeddruk torenhoog is en je wordt direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ook daar blijft de bloeddruk veel te hoog en er wordt besloten je over te plaatsen naar het UMCG, waar ze pre-eclampsie vaststellen. De bloeddruk blijft hoog en je voelt je inmiddels ook niet meer lekker en wanneer de bloeddruk van het kindje naar beneden gaat, wordt besloten niet langer te wachten. Op 19 oktober komt Emily na een zwangerschap van 31 weken middels een keizersnede op de wereld. Een prachtig, pittig klein meisje van 1300 gram.

Gelukkig kent Emily een goede start en na een paar dagen kan de CPAP (CPAP-apparatuur zorgt voor wat extra basisdruk in de longen en ondersteunt en stimuleert hiermee de eigen ademhaling van een baby) worden vervangen door een high-flow. En ook dit kan al snel worden afgebouwd naar een low-flow-ondersteuning ( (ook wel een snorretje genoemd). Ook mama Linda knapt gelukkig op.

Na 1 week in het UMCG wordt Emily overgeplaatst naar het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Lekker dichtbij huis en dat is fijn. Ook daar maakt Emily mooie stappen vooruit. Inmiddels ligt ze in een wiegje en is de low-flow niet meer nodig. Een mooi moment voor een fotoreportage!

De verpleging in het Ropcke Zweers weet van een fotoreportage altijd een mooi moment voor ouders te maken. Hulde en dank daarvoor! En zo mochten papa Roy en mama Linda hun mooie meid voor het eerst in bad doen. Dit levert altijd enorm vertederende plaatjes op. Gewikkeld in een hydrofiel luier genoot Emily zichtbaar van het bad en het was prachtig om te zien hoe ze contact met haar ouders maakte.

Linda en Roy ik heb met bewondering naar jullie liefde en geduld voor jullie Emily gekeken. Mooi om jullie zo te zien genieten. Trotse ouders! Ik hoop dat Emily de komende weken lekker doorgaat met mooie stappen vooruit maken, zodat ze binnenkort lekker met jullie mee naar huis kan. Ik wens jullie zo ontzettend veel geluk samen toe met alle nieuwe stappen die jullie de afgelopen weken samen hebben gemaakt. Geniet van jullie eigen stek en jullie mooie gezin!
Lieve groet,
Regina Kappert

5 antwoorden
 1. Bjorn dragt
  Bjorn dragt zegt:

  Super super super!!
  Roy en Linda heel veel suc6 met alles ??
  En kleine Emily heel veel sterkte meisy ❤?
  Jullie kunnen dit allen samen ik weet het zekerrrrrr

  Beantwoorden
 2. José
  José zegt:

  Gefeliciteerd met jullie mooie dochter,
  herkenbaar verhaal, zelf ook nog aan het werk en 24 uur later bevallen d.m.v. keizersnede bij 31.6 wkn , in verband met
  pre eclampsie en Hellp syndroom,
  hopelijk mogen jullie je prachtige meisje snel mee naar huis nemen! En denk aan de kraamzorg waar je eventueel nog recht op hebt?Werk zelf in de kraamzorg vandaar?
  Sterkte nog met de tijd in het ziekenhuis

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.