Zahra-Kamila prematuur geboren met 31 weken

Zahra-Kamila

Zahra-Kamila prematuur geboren met 31 weken
De fotograaf:

Op 19 Oktober mocht ik naar het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen om Zahra-Kamila vast te leggen. Dit lieve meisje was op 28 September geboren, na een zwangerschap van 31 weken.

Tijdens de reportage dus alweer 34 weekjes oud en wat gaat het goed! De monitor stond uit, geen verwarmd matrasje meer, hartstikke mooi om te horen natuurlijk en wat was nog fijner? Papa en Mama mogen lekker met haar samen een kamer delen zodat ze lekker dicht bij hun meisje kunnen zijn. Toen ik aankwam lag ze lekker tevreden in een dekentje en kon ik alvast wat foto’s van haar mooie gezichtje maken. Daarna hebben we een aantal foto’s met papa en mama gemaakt en hebben ze haar nog lekker in badje gestopt. Ook heb ik even haar oogjes mogen zien maar al gauw viel ze weer lekker in slaap.

Lekker dromen, goed groeien en je lekker laten vertroetelen! Veel geluk samen!

———————

De ouders:

Ons dochtertje werd met 31 weken geboren in een ambulance op een kruising in Lexmond. Hier kreeg ze meteen beademing en werd ze naar de couveuse afdeling gebracht in het WKZ Utrecht. Het was een zware tijd omdat ik als Mama haar niet echt in mijn armen kon sluiten en aan de borst leggen. Dit was iets wat ik heel graag wilde. Papa was toen dit allemaal gebeurde in Limburg aan het slapen omdat hij de volgende dag om 6 uur op het werk moest zijn.

Na 3 dagen in Utrecht te zijn verbleven reden we met de ambulance naar het Zuyderland Ziekenhuis te Heerlen. Sinds 1 Oktober verblijven we in Heerlen en wat is het een fijn ziekenhuis. We hebben de mogelijkheid om met haar op dezelfde kamer te verblijven zodat we optimaal van haar kunnen genieten. Zo mooi wat ze ons gegund hebben, zo gul en menselijk. Ze denken echt aan de gevoelens van ouders, allemaal willen we het liefste dag en nacht aan de zijde van ons kindje staan. Natuurlijk hebben wij het liefste dat wij zo snel mogelijk naar huis mogen om volledig van haar te genieten, maar ik ben zo gelukkig dat ik haar niet hoef te missen en samen met haar mag verblijven.

De directie, artsen, verplegers, schoonmaakploeg, eigenlijk iedereen wel, bedankt die hieraan meewerkt om dit mogelijk te maken. Ook willen wij Sanne bedanken voor de reportage die zij is komen maken, iets heel moois wat ons gegund is en een hele bijzondere ervaring.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.