Emma prematuur geboren met 33 weken HELLP-syndroom

Emma

Emma prematuur geboren met 33 weken HELLP-syndroom
Emma

Op zaterdag 5 november mocht ik na een tijdje weer op pad voor Earlybirds. Ik mocht de kleine Emma fotograferen. Emma werd geboren na een zwangerschap van 33 weken omdat haar moeder het HELLP-syndroom kreeg. Emma is een pittige dame die al vrij vlot van het UMCG naar het Martini ziekenhuis mag.

Op de dag dat ik de shoot kom doen hoor ik bij aankomst dat ze misschien vandaag naar huis mag als ze gegroeid is. Na even gekletst te hebben mag Emma in bad. Voor ‘t badderen breekt er een spannend momentje aan: het wegen. Als Emma op de weegschaal ligt is het even snel hoofdrekenen en komt er zowel bij mama als bij papa een glimlach op het gezicht, want ze is 25 gram gegroeid en de kans dat ze vandaag naar huis mag word steeds groter.
Direct na het wegen lekker in bad en daar laat Emma even horen dat ze een pittige dame is. Maar het warme water en de handen van haar ouders doen haar snel ontspannen. Als het badderen klaar is gaat Emma aan de borst. Tijdens het voeden komt de verpleging binnen en verteld dat ze de vitamine D en K bij de apotheek kunnen halen.

Opeens dringt bij de ouders de boodschap door, ze mogen straks naar huis. Die enorme twinkel die dan in de ogen van de moeder verschijnt doet mij beseffen waarom ik dit zo bijzonder vind om te doen.

Lieve kleine Emma ik wens je veel geluk en liefde in je leven toe.

Jacqueline Mooren-Weening.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.