Yuna

Van de fotograaf
“Omdat ons meisje het zo goed doet en sterk is, kunnen wij de heftige ervaringen verwerken en geeft zij ons een enorme positieve boost”.

Deze maandagochtend start goed voor de knappe Yuna. Haar sprieten zijn zojuist verwijderd en dat betekent weer een mooi stapje op weg naar huis. En het gezin mag vandaag inroomen en ook dat versterkt het bijna-thuis-gevoel. En daar is het gezin na ruim 7 weken ook wel aan toe.

Totaal onverwacht zijn er bij een zwangerschap van 26 weken weeën. De longrijping en weeënremmers doen hun werk en mama mag naar huis. Maar dan breken de vliezen en volgt er opnieuw opname in het ziekenhuis (eerst in Zwolle, daarna in het UMCG omdat de NICU in Zwolle vol is) Gelukkig weet Yuna (ze ligt in stuitligging) zich nog te draaien in de baarmoeder en met 28 weken is de bevalling dan toch echt begonnen. Maar de kleine meid krijgt het te zwaar en er wordt besloten tot een keizersnede over te gaan. Tijdens de voorbereiding daarop, moet het medische team de keuze maken om eerst een andere baby met een keizersnede geboren te laten worden.
Twee uren vol stress voor de ouders, want hun meisje moest toch echt snel geboren worden omdat het niet goed ging.
Bij het vertellen zie ik dat deze twee uren nog steeds enorm veel stress, verdriet en heftige emoties oproepen bij de ouders. Ik kan het mij voorstellen!

Maar gelukkig komt alles goed en wordt Yuna op 20 augustus geboren.
Ze kent een prima start en heeft (naast de sonde) alleen ademhalingsondersteuning nodig, maar die kan in de weken erna mooi worden afgebouwd.

Het herstel van mama kent helaas de nodige hobbels (een wond die opengaat en nog steeds niet goed is hersteld), maar ze krijgt zoveel energie van haar Yuna, dat ze het allemaal maar op zich af laat komen en dapper draagt.

Ik mag een reportage maken van een prachtig gezin. Grote zus Mila is lief, speelt met haar pop alles na en helpt graag mee bij de verzorging.

Yuna wordt gewogen, mag in bad en drinkt dapper een groot deel van haar flesje leeg. Maar vooral is er even dat gewone gezinsleven. Even het gevoel zoals het moet zijn. Mama met Yuna en Mila op bed, papa die voor alles zorgt, flesje drinken, boekje lezen, fruit eten en vooral elkaar leren kennen, ontdekken, praten, knuffelen en genieten. GENIETEN in hoofdletters!

Ik hoop dat jullie binnenkort lekker samen thuis zijn! Ik wens jullie een hele mooie toekomst samen toe!

Regina Kappert
Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.