Yinthe

In de vroege ochtend van 15-6-2022 werd ik wakker met wat licht bloedverlies. Meteen was ik alert gezien we in de 2,5 jaar ervoor 3 miskramen achter elkaar hadden gehad. Toen er ook een zeurend gevoel in mijn onderrug en buik bij kwam heb ik toch maar naar Fam van het ETZ te Tilburg gebeld. We mochten voor controle langskomen. Langzaam maakte ik mijn man wakker en hebben we de overburen gebeld, die bij ons in huis kwamen om op onze oudste dochter van 7,5 te passen.
Beide waren we ervan overtuigd dat we met een uurtje wel terug zouden zijn. En dat we alleen even een echo zouden laten maken. In de tussentijd kreeg ik veel buikpijn en kon ik bijna niet van het toilet af komen. Ondanks dat de rit naar het ziekenhuis maar 5 minuten duurde was het bijna niet vol te houden. Bij aankomst op de spoedeisende hulp van het ETZ werden we direct doorgestuurd naar de
verloskamers. In mijn hoofd ontstond paniek want ik was immers pas 32 weken en 3 dagen zwanger. En had net pas verlof van mijn werk. Aangekomen op de verloskamers zei de verpleegkundige dat deze klachten ook gewoon bij de zwangerschap hoorde en dat ik eerst onderzocht zou je worden door de gynaecoloog van dienst. Er werd ook bij gezegd dat het heel druk was in het ziekenhuis en ik waarschijnlijk op transport zou moeten naar een ander ziekenhuis in de regio. Echter bleek dat ik al 5 cm ontsluiting had en ik dus ging bevallen en niet meer naar een ander ziekenhuis kon. Voor mij was dit een helse bevalling omdat na onze intensieve kinderwens, het 3x verliezen van een kindje, de angst om onze 2e dochter te gaan verliezen de boventoon voerde in mijn hoofd. Mijn lijf was bezig om ons meisje op de wereld te zetten terwijl mijn hoofd alleen maar bezig was om het hele proces tegen te houden omdat het veel te vroeg was. Een paar weken eerder hadden we het zo genoemde beval plan besproken in het ziekenhuis. Van dit hele beval plan is niets terecht gekomen en ging alles precies zoals ik het niet wilde. Het lukte me dan ook niet om in mijn eigen bubbel te komen en me zo op de geboorte van ons meisje te concentreren. Alles ging veel te snel. In een tijd bestek van 2 uur en 2x persen werd op woensdagochtend 15-6-2022 om 07:11 onze dochter Yinthe geboren. Ondanks dat ze 8 weken te vroeg ter wereld kwam deed ze het wonder boven wonder goed. Uiteindelijk hebben we 4 weken op de neonatologie afdeling van het Moeder en Kind centrum van het Elisabeth (ETZ) ziekenhuis gelegen. Heel dankbaar zijn wij voor alle goede zorgen en voor het feit dat we als nieuw
gezin van 4 (samen met onze oudste dochter) deze weken samen in het ziekenhuis hebben kunnen verblijven. Wat de toekomst brengen zal qua gezondheid van Yinthe zal de tijd het moeten uitwijzen maar voor nu zijn alle vooruitzichten goed en positief.
Vanuit mij als fotograaf in het kort:
Op een zonnige zondag in juli, mag ik foto’s gaan maken van Yinthe en haar ouders én grote zus Ella. Zij slaapt net als haar ouders bij Yinthe op de kamer en kunnen op deze manier tóch samen zijn. Dat is fijn!
Yinthe gaat lekker in bad, en mag erna naast flink knuffelen, mag drinken. Ze heeft nog een sonde en oefent heel hard om zelf haar voeding te drinken. Ze doet het supergoed, wat erg fijn is na de intensieve periode die achter hen ligt.
Lieve Yinthe, je gaat een prachtige toekomst tegemoet met zulke lieve ouders en dito grote zus. Veel geluk samen!
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.