Yara & Lynn

Yara & Lynn

 

Vrijdag 6 februari mocht ik de tweeling Yara & Lynn fotograferen. Twee ontzettend sterke meiden die al heel wat te verduren hebben gehad tijdens de zwangerschap. In de baarmoeder had de tweeling te maken met het TTS syndroom en daarvoor moest hun moeder tot twee keer aan toe geopereerd worden omdat de eerste keer was mislukt.

Na vanaf december in het ziekenhuis te hebben gelegen, kwam de tweeling 21 januari 2015 ter wereld na 33.6 weken. Na het AMC liggen ze nu in het Flevoziekenhuis en het gaat ontzettend goed met ze. Lynn groeit iets sneller dan Yara en kan al haar eigen temperatuur reguleren en drinken waardoor ze lekker in een wiegje mag liggen. Yara ligt nog in de couveuse maar laat zien dat ze ook een echte vechter is en groeit lekker door.

Grote broer Jay is super trots op zijn zusjes en heeft twee prachtige earlybirdjes uitgekozen voor de tweeling. Tijdens het foto’s maken mocht Lynn lekker in bad en mochten ze daarna lekker rustig bij papa buidelen. Of tenminste, lekker rustig… Het zijn nu al twee kleine druktemakers die heerlijk wakker de wereld in keken ;).

Het was bijzonder om dit mooie gezin te mogen ontmoeten en ik hoop dat de meiden snel sterk genoeg zijn om mee naar huis te mogen!

Groetjes Louise

P.s. Een paar dagen na de shoot kreeg ik te horen dat ook de kleinste uit de couveuse mocht. Wat een geweldig nieuws! Nog even geduld en dan mogen ze hopelijk snel naar huis.

*********

De ouders:

Met 16 weken zwangerschap kwamen we er al achter dat ik het TTS syndroom had. Er werd ons verteld over de risico’s die de laseroperatie met zich mee zouden kunnen brengen.

Mijn vruchtwater zou vroegtijdig kunnen breken, er zou een dusdanig verschil in de placenta kunnen ontstaan, waardoor een het gevecht zou kunnen ontstaan en er zou een beslissing kunnen komen om het leven van de één te beëindigen in het belang van de ander. Met goede moed zijn we de laseroperatie ondergegaan.

Drie weken later was het zeker, ze hadden een ader die onze tweeling alsnog verbond over het hoofd gezien met dicht laseren waardoor een van de twee verdikt bloed had en de ander bloedarmoede. Zo zijn we met 19 weken weer de operatie ondergaan met dezelfde risico’s van dien. Het waren heftige onzekere weken, maar elke week was er weer een verder. Vaak per week moesten we naar het LUMC voor controle omdat daar de operaties waren uitgevoerd.

Na een aantal keer een paar dagen opgenomen geweest te zijn was het de dag voor Kerst dat ik voor een langere tijd moest blijven. De bloedstroom in een navelstreng was niet volledig waardoor ze konden zien dat er te weinig voedingstoffen binnenkwamen en er minder gegroeid kon worden waardoor er één kindje twee weken amper gegroeid was. Toen die nacht in het LUMC bepaalde weeën zich aandienden melde het LUMC mij dat er op dit moment geen plek zou zijn voor een tweeling als ze die nacht al geboren zouden worden en werd ik overgeplaatst op Eerste Kerstdag naar het AMC waar ook mijn vliezen braken.

Elke dag twee keer aan de CTG, één keer per week een echo om de bloedstromen in de gaten te houden en één keer in de twee weken een groei echo. Totdat er werd besloten na de tweede kuur longrijping er een keizersnede gepland stond op 21-01 met 33,6 weken zwangerschap.Wat zijn we ver gekomen en wat hebben we twee prachtige, sterke mooie gezonde meiden erbij gekregen waar we onwijs trots op zijn! Yara 935 gram en Lynn 1515 gram.

Nu ruim twee weken oud en vanaf dag één zelfstandig geademd, nu beide drinkend uit een fles en beide uit de couveuse vlak na de fotoshoot van Earlybirds. wat gaat het allemaal snel! We kunnen niet wachten om ze veilig thuis te hebben en onwijs van ons gezin te kunnen genieten, maar dat zal zeker niet lang meer duren.

Familie Koster

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.