Yara

Yara

 

Op het moment dat ik op bezoek ga in het St. Jans Gasthuis in Weert, is dit lieve kleine meisje 23 dagen oud. Yara is geboren na een zwangerschapsduur van 32 weken.

Ze is een echte verrassingsbaby. Haar papa en mama hadden zo’n 1,5 jaar na de geboorte van dochter Liv (geboren met 31 weken) pas rond de 20 weken door dat er zich een nieuw mensje aandiende. Mama had totaal geen klachten rond de zwangerschap dus dat was een hele verrassing!

Redelijk snel kreeg mama last van hoge bloeddruk en vooral vanaf week 27 werd dit problematisch. Na een standaard controle met 30 weken is mama ter observatie in het ziekenhuis in Maastricht opgenomen en heeft meteen extra medicijnen gekregen tegen de hoge bloeddruk. Dit gaf geen verbetering en de toestand van mama werd met de dag slechter, ze voelde zich steeds zieker en de hoge bloeddruk bleef. Er werd magnesium gegeven en nog een hele rits andere medicijnen, mama zat op bijna 30 tabletten per dag! Gelukkig bleef de gezondheid van de baby goed maar mama knapte maar niet op.

De ouders en de artsen wilden heel graag de 32 weken halen! Op de dag dat mama 32 weken in verwachting was schommelde de bloeddruk hevig heen en weer en was gemiddeld tussen de 180/110. Er is toen besloten tot een spoedkeizersnede. Yara werd geboren en had een geweldig mooie start, ze was goed ‘op kleur’! Ze had heel even de CPAP nodig en is opgenomen op de NICU in Maastricht. 2 dagen na de geboorte had Yara wat ademhalingsproblemen en daarmee een flinke saturatiedip, ook toen was de CPAP even nodig. Ze heeft zichzelf geweldig hersteld. Een bacteriële infectie heeft haar ook nog geplaagd maar met antibiotica was dat gelukkig ook snel voorbij. Na 10 dagen is Yara overgeplaatst naar het st. Jans Gasthuis in Weert waar ze op het moment dat ik kom voor de reportage lekker alleen op de couveusekamer ligt. Wel zo fijn als haar kleine zusje Liv van 2 meekomt om haar te verzorgen.

Tijdens de reportage was Liv natuurlijk erg nieuwsgierig, ik stond regelmatig in de weg met mijn camera, ze wilde uiteraard alles volgen! Wat is Liv lief voor haar zusje, Yara kreeg regelmatig kusjes en Liv wilde heel graag met Yara samen op de foto, wat een liefdevolle blikken heb ik gezien van zus naar zusje.

Papa en mama zijn al heel geroutineerd, het verzorgen gaat helemaal zelf, Yara is dan ook al van de monitor af en heeft alleen nog een neussonde voor de laatste cc-tjes melk en ze ligt in een verwarmd bedje. Vandaag heeft ze het certificaat van 2 kilo ontvangen, het gaat nu echt de goede kant op en haar ouders en zus hopen dan ook dat ze snel mee naar huis mag.

Ik wens jullie heel veel geluk met jullie gezin!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.