Sophie

Sophie

 

Afgelopen dinsdag was ik in Stadskanaal bij de prachtige kleine Sophie. Sophie is met 31 weekjes geboren en doet het heel erg goed. Ze is al heel wat onderweg geweest in haar nog jonge leventje maar ik hoop dat ze gauw met haar ouders mee naar huis mag. bedankt dat ik jullie dochtertje mocht fotograferen!

*********

De ouders:

Op dinsdagmorgen 20 januari 2015 had ik het vermoeden dat ik de baby al een dag niet had gevoeld. Ter controle werd ik via de verloskundige doorverwezen naar het ziekenhuis voor een hartfilmpje van de baby. Alles leek goed op een klein dipje na, daarnaast had ik een blaasontsteking wat er niet zo goed uit zag. Ik werd een dag opgenomen om nog een paar hartfilmpjes te maken. Toen deze hartfilmpjes steeds slechter werden kreeg ik een spoedkeizersnede.

Ik wist niet wat me overkwam en kon niets anders doen dan het over me heen laten komen, ik was blij dat Leroy er op tijd was. En na ongeveer 10 min was onze prachtige dochter Sophie geboren met een lengte van 40 cm en 1515 gram. Omdat ze net te jong en te licht was ging ze naar het UMCG. Daar kwam ze aan de beademing
op de Neonatologie. Een spannende tijd met indrukwekkende gebeurtenissen maar gelukkig deed Sophie het ontzettend goed dus mocht ze terug naar Stadskanaal.

Hier was helaas geen ruimte op dat moment dus is ze eerst verhuisd naar Winschoten totdat er ruimte was is Stadskanaal. Nadat we goed ontvangen zijn in Winschoten en daar heerlijk hebben genoten van de rust kwam er plek vrij in Stadskanaal. Het laatste ritje met ambulance hopen wij.

Nu ligt Sophie 2 weken in Stadskanaal, ze drinkt sinds kort zelfstandig en is vrij van alle ondersteuningen. Ze ligt enkel op een warmwater bed en zal nog moeten groeien. Sophie weegt nu 2180, wat voor ons al ontzettend groot is maar wij beseffen dat veel mensen haar nog steeds klein zullen gaan vinden.

We zijn ontzettend trots, we hopen haar over een week mee naar huis te kunnen nemen. Zo kan haar grote zus Amy ook eindelijk dichtbij haar zusje zijn. Voor Amy is het ook een drukke tijd met een papa en mama de steeds naar het ziekenhuis moeten, maar ook Amy is ontzettend flink.

Ondanks alles zijn we blijer dan ooit dat er toch besloten is Sophie eerder te gaan halen. We willen er niet aan denken wat er was gebeurd als ze nog langer in mijn buik had gezeten. Nu aftellen en hopelijk snel thuis genieten met ons vieren.

Michelle, Leroy en Amy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.