Yanu prematuur geboren met 32 weken en 1 dag. weeenremmers, longrijping, couveuse, CPAP, antibiotica

Yanu

Yanu prematuur geboren met 32 weken en 1 dag. weeenremmers, longrijping, couveuse, CPAP, antibiotica

 
Moeder Yanu:

Ik heb 4 dagen weeën gehad 31 weken en 5 dagen was ik toen het begon waarvan een paar daagjes in Maastricht maar gelukkig toen ik 32 weken was mocht ik naar Venlo terug. 4 dagen weeën remmers, longrijping, slapeloze nachten en zorgen over wat als dit toch door gaat zetten!? Yanu is uiteindelijk geboren met 32 weken en 1 dag. Ik vond het heel lastig om mijn gedachten eraf te zetten dat het nog veel te vroeg was en te persen terwijl je tegen de couveuse aan kijkt!

Yanu heeft het de 1e 2 dagen goed gedaan en toen ging het achteruit eerst de optiflow en ‘s-nachts kreeg hij de CPAP ook paar keer O2 nodig gehad en moest veel gestimuleerd worden. De navellijn zag erna uit dat deze ging ontsteken dus werd antibiotica gestart. Wat een apparaten, kabels en slangen aan zo’n klein mensje!

Ik zag Yanu alleen maar achteruit gaan maar had geen seconde tijd om hier bewust bij stil te staan je wordt zo geleefd in zo’n ziekenhuis met alles wat er gedaan moeten worden met jouw kindje.

Je hebt meteen al zoveel zorgen die je van te voren niet had zien aankomen en waar je je niet op voor kan bereiden. Gelukkig is Yanu nu thuis na 5 weken hele goede zorgen van de neonatologie afdeling en doet het heel erg goed, ik wist niet dat ik zo trots kon zijn! 
 
Liefs Charlotte 

———

Fotografe Milou: 

Het is fijn om mensen te helpen. Deze keer ging ik een mooie reportage vastleggen voor Yanu en zijn ouders in het Viecuri ziekenhuis in Venlo. Hij lag heerlijk te slapen toen ik binnenkwam. De couveuseafdeling is erg mooi ingedeeld om het de ouders in deze situatie zo fijn mogelijk te maken. De papa en mama van Yanu gingen hun dagelijkse dingen met hun manneke doen en daarna lekker knuffelen. Deze liefdevolle momenten zijn fijne momentjes om later na de roerige periode aan herinnerd te worden. Je wordt zo geleefd. Terug blikken op de mooie en liefdevolle momentjes in het ziekenhuis door middel van foto’s daar doen wij het voor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.