Xem & Jax prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, tweeling, sonde, St. Jan's Gasthuis, NICU

Xem & Jax

Xem & Jax prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, tweeling, sonde, St. Jan's Gasthuis, NICU

Door de fotograaf:

Nadat het zo lang heeft stil gestaan, mag ik dan eindelijk weer op pad, en niet naar 1 gezin, maar naar twee. En 1 daarvan is de tweeling Xem & Jax. Zo bijzonder altijd om een tweeling te mogen fotograferen.

Ik had al contact met ouders gehad, en ze wilden heel graag nog een aantal dagen wachten totdat de kleinste ook in Weert was. In Weert aankomen, komt moeder me al stralend tegemoet. Papa sluit ook aan. En onderweg naar de afdeling toe, vertelt mama me al het heftige verhaal. Tjeetje, zowat half Nederland gehad. Dat is niet niks.

Op de afdeling gekomen, liggen daar de twee knapperds. Het is goed te zien dat er een kleiner is 🙂 Papa en mama genieten intens van de jongens. Zo mooi om te zien.

Jongens groei maar goed, zodat jullie snel naar huis mogen. Knuffel van mij

—————————

Mama Xem & Jax:

Vanaf 26 weken zwangerschap van onze tweeling werd ik op en af opgenomen in het ziekenhuis, en had erg veel controles. Een van onze zoontjes groeide nauwelijks of niet. Zijn vruchtwater was nog maar 1,5cm, hij werd weggedrukt dor zijn grotere broer, en zijn placenta werkte slecht. Uiteindelijk werd een reverse flow geconstateerd met 32 weken en 5 dagen zwangerschap. Er was geen plaats in Veldhoven op de NICU, dus moest ik bevallen in Amsterdam. Gezien het geschatte geboorte gewicht van de kleinste (1035 gr), moest hij wel op een NICU terecht komen.

Xem werd gelukkig uiteindelijk geboren met een gewicht van 1240 gr. en Jax woog 1820 gr. Na een aantal dagen Amsterdam werden de jongens overgeplaatst naar Weert toe, ze waren stabiel genoeg om naar een medium care te gaan. Helaas van korte duur, Xem kreeg een infectie waardoor zijn leven in gevaar was doordat hij problemen kreeg met zijn ademhaling. Daarom is hij overgeplaatst naar de NICU in Maastricht. Twee jongens in twee verschillende ziekenhuizen, dus reizen tussen twee ziekenhuizen om zoveel als mogelijk mijn hen te zijn. Na een heftige week lagen beide jongens wel in Weert.

Wat een bijzonder moment om de zaterdag erna de fotograaf van Earlybirds te mogen ontvangen in het ziekenhuis. Een moment om nooit meer te vergeten, waarin we met z’n vieren zijn vastgelegd. Zo geleefd werden we de afgelopen week, maar zo fijn om nu eens stil te staan bij de twee wonderen die we hebben. Heel erg bedankt voor de fijne fotoshoot die ons gaat hele om ook de mooie en positieve kanten van deze ziekenhuis tijd in te zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.