Xam en Zoe tweeling 33 weken zwangerschap

Xam & Zoë

Xam en Zoe tweeling 33 weken zwangerschap

Algelopen week was ik te gast in het MST te Enschede bij Daisy en Jeroen, de trotse ouders van Xam en Zoë, een mooie jongen en meisje! Xam en Zoë zijn geboren met met ruim 33 weken en op moment van de reportage waren de kinderen ruim 35 weken (zwangerschap).

Moeder is voor de periode in het MST nog 2 weken opgenomen geweest in het nog meer gespecialiseerde Isala ziekenhuis te Zwolle, maar gelukkig nu weer terug in Enschede.

Met vaderdag was het onrustig in de buik maar de 23e werden Xam en Zoë dan toch geboren: Xam 23 minuten eerder dan Zoë (dus 2 keer 23). Hierna moest de tweeling extra ondersteuning hebben met zuurstof, antibiotica, infuusjes en sondes, waarbij Zoë heel snel goed ging en Xam ietsje meer tijd nodig had.

Terwijl ik er was mochten Xam en Zoë lekker in bad! Het was bijzonder dat de kinderen voor t eerst samen in bad gingen en sowieso was de tweeling nog niet veel dicht bij elkaar geweest, extra speciaal en ook een ontroerend moment voor Jeroen en Daisy. Mooi om te zien hoe liefdevol beiden waren.

Ik wens Jeroen en Daisy veel geluk en succes met hun mooie tweeling Xam en Zoë!

Perry Paulissen

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.