Willem prematuur 33 weken keizersnede bloedverlies

Willem

Willem prematuur 33 weken keizersnede bloedverlies

15 mei hadden we een eerste ziekenhuisopname na bloedverlies in week 29. Oorzaak was een laagliggende placenta. Gelukkig rustige buik dus anderhalve dag later met rust naar huis.

1 juni met 31.3 weken opnieuw met bloedverlies naar ziekenhuis. Onrustige buik dus longrijpers toegediend. Gedurende dag wordt buik steeds onrustiger dus weeënremmers en met ambulance naar Zwolle. Na een heftige nacht wordt buik weer rustiger en nog weer later stop bloedverlies. Na 5 dagen mocht ik weer naar huis.

15 juni met 33.3 weken weer naar ziekenhuis door bloedverlies. Twee nachten blijft het spannend door continue weeën en bloedverlies. Op vrijdagochtend wordt om 8.30 besloten om een keizersnede uit te voeren waardoor op 17 juni om 10.10 uur Willem wordt geboren. Veel vocht in zijn longetjes dus snel aan de apparatuur en in de couveuse. Spannend voor papa Frits die hierbij is. Na ruim een uur (dat veel langer leek te duren) mocht mama Willemyn naar Willem toe en werd Willem op haar borst gelegd.

Een dag later mogen papa en mama een earlybirdje uitzoeken en horen ze over de mogelijkheid tot het fotograferen van het ziekenhuisproces. Ze schrijven zich meteen in.

Op dinsdag 21 juni gaat Willem zo goed dat hij naar de medium care mag. Willemyn is inmiddels ontslagen en kan bij Willem op de kamer slapen. Willem heeft op dat moment nog een infuus en ligt aan de bewaking.

Een spannende tijd volgt waarin Willem veel spuugt en verder afvalt. Zijn maag en darmpjes kunnen de voorgeschreven hoeveelheid voeding nog niet aan. Willem gaat terug van 8 naar 12 voedingen per dag en de hoeveelheid voeding gaat iets omlaag. Die hoeveelheid kan hij goed verwerken waardoor het spugen minder wordt en Willem langzaam aankomt. Vervolgens gaat de voeding langzaam weer omhoog en mag het infuus uit.

Op zaterdag 2 juli komt Perry, de fotograaf van Earlybirds, langs en legt het ochtendritme van Willem vast. Dit omvat het buidelen bij mama, het wassen (alleen op zaterdag en dinsdag) van Willem, en het voeden via de sonde.

Inmiddels zijn we druk bezig met oefenen aan de borst en met fles. Zodra Willem minimaal de helft van zijn voeding zelf drinkt en 48 uur dip- en bradievrij is mag hij mee. De hoop is dat dit ergens volgende week wordt als Willem omgerekend 37+ weken is. Dan kunnen we eindelijk het spannende en stressvolle ziekenhuis achter ons laten en met zijn drietjes genieten.

**********

De fotograaf:

Zaterdag 2 juli mocht ik foto’s komen nemen en tegen de tijd dat ik dit stukje schrijf is Willem en mama en papa Willemyn en Frits misschien alweer bijna richting thuis. Bovenstaande geschreven stukje van jullie geeft wel aan wat jullie allemaal hebben meegemaakt.

Het was voor mij erg prettig een moment bij jullie te zijn en dat begon al toen ik in gemoedelijke sfeer verwelkomd met koffie en zelfs een lekkere koek 🙂 Het fotograferen voelde ontspannen en verliep rustig. Willem is echt een schatje maar dat kan niet anders met zulke lieve en zorgzame ouders. Fijn dat jullie Willem in badje konden doen en ook dat het nu langzaam beter gaat met hem. Na een lange periode van ziekenhuisbezoeken- en verblijf komt er nu gelukkig een periode dat jullie allemaal naar thuis toe kunnen!

Ik wens dan ook Willemyn, Frits en hun mooie zoon Willem allegoeds toe voor de komende tijd en heel veel geluk en plezier samen!

Lieve groet,

Perry

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.