Willem

Van de ouders:
Met 27 weken en 1 dag is onze Willem geboren in het UMCG Groningen. Zijn vroeggeboorte kwam niet uit de lucht vallen. Mijn zwangerschap stond in het teken van vele onverklaarbare bloedingen met ziekenhuisopnames tot gevolg. We zijn blij dat we het samen tot 27 weken gered hebben. Willem had mede door een perfect getimede longrijpingsprik (en goed geboortegewicht) een spetterende start. Na 1,5 week mocht hij naar de NICU in Zwolle. Daar heeft hij bijna 6 weken gelegen. Het waren spannende weken gevuld met dingen die horen bij het beloop van een prematuur. Wat heeft ons kereltje veel moeten doorstaan. Met 34 weken mocht Willem naar de high care in het MST. Hier mag hij de komende weken nog even verder groeien. En daarna.. lekker naar huis, daar waar hij hoort. Zijn grote zussen kijken ernaar uit om hun babybroertje eindelijk te knuffelen!

Met 35 weken is Willem vastgelegd door Anouk. Willem die geen 1100 gram meer woog maar 2922 gram. Wat is hij gegroeid! We zijn de stichting en Anouk enorm dankbaar voor dit initiatief. De foto’s zijn ons zo dierbaar. Het is een prachtig aandenken aan de heftigste periode uit ons leven.

Van de fotograaf:
Op woensdag 29 maart stap ik het MST binnen voor de reportage van Willem. En de omstandigheden zijn niet leuk, maar ik vind het wel heel leuk om dit gezin weer te ontmoeten, want ik ken dit gezin al! De mama en ik zijn collega’s geweest en ik heb de grote zussen van Willem vast mogen leggen tijdens een newbornshoot! Op de kamer tref ik Willem heerlijk slapend in zijn wiegje. Een prachtig mannetje met net zulke donkere haartjes als zijn zussen! Helaas verloopt de reportage niet helemaal zoals gehoopt, Willem heeft een liesbreuk en zijn darmpje schiet daardoor steeds door de liesbreuk naar beneden. Daar heeft Willem veel pijn van. En het gebeurt niet 1x, maar wel 4x tijdens de reportage. Zo zielig om te zien. Maat wat doen papa en mama en het knap, het lukt mama zelfs al om de darm zelf weer terug te drukken!! Gelukkig kan ik tussendoor genoeg mooie beelden maken en valt Willem aan het eind van de reportage heerlijk in slaap bij zijn mama op de borst.

Lieve Willem, Groei maar kleintje, zodat je straks lekker naar huis mag, daar kom je in een warm nest terecht. Je boft met zulke leuke zussen en je lieve ouders. En als je thuis bent, dan kom ik snel een keertje langs om je op de foto te zetten met je grote zussen!

Lieve groet Anouk

3 antwoorden
 1. Maja van der Velde
  Maja van der Velde zegt:

  Lieve Merel en Aaron,
  Wat een mooi heftig en emotioneel verhaal.
  Jullie hebben een hoop mee gemaakt en wat doen jullie het goed❤️.
  Fijn dat Willem bijna naar huis mag😘.

  Lieve Madelief en Babette,
  Nog even en dan mag jullie kleine, stoere en sterke broertje Willem naar huis.
  Wat zal het fijn zijn dat dan iedereen weer samen is.
  Nog even en dan samen knuffelen met jullie broertje en als hij iets groter is spelen en elkaar plagen😊😘

  Lieve Willem,
  Je houdt ons als familie al een tijdje bezig en al voor dat je geboren werd, dacht ik, vind je nu al leuk en dit wordt een sterk en stoer ventje(toen wist ik je naam nog niet).
  De naam Willem kan niet beter bij iemand passen als jij😊.
  Wanneer je thuis bent en het kan kom ik je graag bewonderen en knuffelen als dat mag.😘

  Heel veel liefs,
  Milko en Maja❤️

  Beantwoorden
 2. Inge
  Inge zegt:

  Lieve Aäron en Merel,
  Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! Wat een heftig verhaal en wat hebben jullie samen met Willem een zware periode achter de rug, wij hopen op een goed herstel en een mooie kraamtijd thuis!
  Liefs Inge en Eric

  Beantwoorden
 3. Hillie Bijkerk Meijer
  Hillie Bijkerk Meijer zegt:

  Lieve Aaron,Merel,Madelief,Babette en Willem.
  Wat een mooi verhaal, tegelijk ook heftig en spannend. Jullie zijn toppers!!👍 Zo fijn dat het goed gaat, en dat Willem bijna naar huis mag. En inderdaad past zijn mooie stoere naam perfect bij hem. Ook fijn voor Madelief en Babette dat jullie weer allemaal met elkaar thuis kunnen zijn.😘 Wens jullie heel veel liefde❤️geluk, en gezondheid🍀met jullie mooie gezinnetje😘 Kom Willem graag een keer bewonderen als hij thuis is.

  Liefs van ons
  Herman en Hillie

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.