Vince prematuur geboren met 28 weken en 5 dagen, sonde, Dijklander ziekenhuis, couveuse

Vince


Vince prematuur geboren met 28 weken en 5 dagen, sonde, Dijklander ziekenhuis, couveuse

Door de Ouders:

Voor ons is het een hele heftige en tevens mooie tijd geweest, aangezien we nu ons dierbaarste bezit in handen hebben. De onzekerheid heeft veel van ons gevraagd en ook de tegenstrijdigheid tijdens de bevalling viel niet mee. Aan de ene kant wilde ik nog niet bevallen gezien het veelte vroeg was en de andere kant wilde ik het wel, want dan was die kleine in goede handen en kon ik hem eindelijk vasthouden, knuffelen en zeggen dat alles goed zal komen. Earlybirds heeft veel voor ons betekent, een lichtpuntje in onze rollercoaster. Een bizar indrukwekkende periode die bij de geschiedenis van ons gezin hoort en is vast gelegd. Een avontuur wat we later aan onze zoon kunnen vertellen/ laten zien en daarbij kunnen toelichten waar hij vandaan komt en hoe trots wij op hem zijn. ‘Vince’ wat veroveraar en overwinnaar betekent, en terecht!

Tot slot wil ik Marinda bedanken voor de onvergetelijke fotoshoot. Zo mooi hoe natuurlijk, lief en betrokken zij te werk is gegaan. Ik zou het iedereen in dezelfde situatie aan willen raden. Bedankt Earlybirds!

————–

Door de Fotograaf:

Ik mocht weer op pad als fotograaf voor deze prachtige stichting! Dit keer bij mij in de buurt, namelijk het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Even zoeken naar het juiste kamernummer en daar kwam ik aan bij Mischa en haar zoon Vince.

Vince is geboren op 23-01-2019 met een zwangerschapsduur van 28 weken en 5 dagen. Door lichaamsproblemen van Mischa zelf was het al een mogelijkheid dat ze eerder zou kunnen bevallen. Dit hebben ze goed in de gaten kunnen houden, maar is helaas ook gepaard gegaan met wat miscommunicatie. Niet fijn als je je zoveel zorgen moet maken tijdens je zwangerschap. Mischa was onder controle voor een echo en daaruit bleek dat haar baarmoedermond het aan het “begeven” was, maar ook bleek dat er van binnenuit al ontsluiting ontstond. Natuurlijk veel te vroeg en dus was het behoorlijk schrikken. Dit i.c.m. met harde buiken en diverse bloedingen werd ze uiteindelijk opgenomen in het AMC in Amsterdam.

Uiteindelijk kwamen de weeën op gang na 4 dagen. Er is geprobeerd het uit te stellen, maar dit ging niet langer meer lukken. Longrijping werd gegeven en uiteindelijk is Mischa bevallen van een klein maar sterk jongetje. Vince! Hij werd direct in de couveuse gelegd en daar werd hij geheel geïnstalleerd en aan alle apparaten aangesloten. Zo zie je je kindje niet graag. Wat heftig! Gelukkig bewees Vince al snel hoe sterk hij was. Elke dag een stapje beter en sterker. Al snel mochten ze naar het ziekenhuis in Alkmaar en kort daarna zelfs door naar Hoorn. Steeds een stapje dichterbij huis aangezien ze daar vlakbij wonen. Ook kwam zijn papa nog even langs op het laatste moment van de fotoreportage. Altijd leuk als ik beide ouders kan ontmoeten.

Vince mocht bijna naar huis toen ik voor de reportage bij ze was. Ontzettend mooi nieuws om te mogen horen. Vince had alleen nog zijn sonde in, omdat hij nog een klein beetje geholpen moest worden met zijn voedingen. Toch ging ook het flesje er al helemaal zelf in dus dat zou het laatste zijn wat hij nog moest overwinnen om eindelijk naar huis te kunnen. Wat een kanjer!!

Lieve Mischa, bedankt dat ik bij je mocht komen om deze reportage voor jullie te verzorgen. Fijn ook dat papa er nog even bij was op het laatste moment 🙂 Vince is een knap en sterk mannetje. Hij komt er wel! Lekker genieten zodra jullie naar huis mogen en ik wens jullie veel geluk en liefde toe voor de toekomst.

Liefs, Marinda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.