Vic

Vic_k

Na een zwangerschapstermijn van 33 weken en 4 dagen is Vic geboren door middel van een keizersnede. Met de standaard controle rond 28 weken bij de verloskundige bleek dat mijn bloeddruk iets te hoog was, vanaf dat moment werd ik extra in de gaten gehouden maar er was nog niets ernstigs aan de hand. Aan het einde van de 32e week kreeg ik veel rugklachten en bleek ik een zwangerschapsvergiftiging te hebben, met exact 33 weken ben ik hiervoor opgenomen in het ziekenhuis. Ik voelde me al vrij snel weer goed maar de zwangerschapsvergiftiging is in een middag extreem snel doorgezet naar een heftige variant van het HELLP-syndroom, waarop werd besloten dat het voor Vic en mij het beste was als hij gehaald zou worden. Ondanks de longrijpingsprikken die ik heb gehad, waren de longetjes van Vic toch nog niet ver genoeg ontwikkeld en moest hij een paar uur na zijn geboorte naar de NICU in Zwolle. Hier heeft hij gelukkig maar heel even aan de beademing gelegen en mocht na 5 dagen gelukkig weer terug naar Enschede. Inmiddels gaat het stukken beter met Vic, hij groeit goed en maakt steeds kleine stapjes in de goede richting. We hopen dat we hem snel mee naar huis mogen nemen.

2 antwoorden
 1. Anouska
  Anouska zegt:

  Hallo ouders van Vic

  Ik heb het met jullie te doen, hopelijk gaat het met moeder ook goed!? En natuurlijk papa die alles heeft mee gemaakt en jullie sterk mannetje.
  Hier het zelfde verhaal onze zoon Djáce is precies 2 maanden eerder geboren 16-08-2015.
  Ook mijn bloeddruk was te hoog en werd opgenomen met een zwangerschapsvergiftiging met ruim 35 weken werd djáce geboren met een keizersnede want ook ik kreeg binnen enkele uren een acute hellp syndroom.

  Heel veel sterkte en dat jullie maar snel samen zijn.
  Liefs Benny Anouska Djáce de Vaan

  Beantwoorden
 2. Manon Nijhof
  Manon Nijhof zegt:

  Lieve Joyce en Bas ,

  Wat ontzettend moedig en dapper van jullie dat jullie het verhaal van Vic hier willen delen.
  Stapje voor stapje komt jullie mannetje hier iedere dag weer een stukje sterker doorheen.
  Het gaat helemaal goed komen, lieverd!
  Dikke knuffel van Richard en manon

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.