Veerle prematuur geboren met 26 weken en 4 dagen, MMC Veldhoven, longrijping, zwangerschapsvergiftiging, HELLP, keizersnede, CPAP, sonde, buidelen

Veerle

Veerle prematuur geboren met 26 weken en 4 dagen, MMC Veldhoven, longrijping, zwangerschapsvergiftiging, HELLP, keizersnede, CPAP, sonde, buidelen

 
Wat waren wij blij verrast toen bleek dat wij zwanger waren. We waren al 9 weken zwanger. Bij de 20 weken echo vertelde ze ons dat de baby iets aan de kleine kant was, maar nog niets om ons zorgen over te maken. Bij 25 weken zwangerschap kreeg mama in de nacht enorme hoofdpijn. Na een extra controle bij de verloskundige bleek ze een hoge bloeddruk te hebben en eiwitten in de urine. Dit zou vroeg zijn voor een zwangerschapsvergiftiging maar de symptomen waren wel aanwezig.

We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar deed ons kleintje het goed aan de CTG. Tevens werd er een echo gemaakt. Tijdens deze echo werd een verminderde doorbloeding gemeten van de placenta naar de baby en dat ze een groei achterstand had. Mama haar bloeddruk bleef ook hoog, waarop een ziekenhuis opname volgde.

De volgende dag werd na de CTG en het bloed onderzoek besloten om mama over te plaatsten naar een academisch ziekenhuis. Hier stond een team klaar van artsen om ons uit te leggen wat de gevolgen waren van een vroeggeboorte op deze termijn en/of wij de baby hierop wilde voorbereiden. De artsen zijn meteen gestart met longrijping en mama werd aan het infuus gelegd om haar hersenen te beschermen. Ook kreeg mama medicatie om de bloeddruk te verlagen. Mama had dus inderdaad een zwangerschapsvergiftiging.

Na 1.5 week gingen zowel mama als de baby achteruit, het had zich namelijk verder ontwikkeld naar het HELLP-syndroom. Daarop hebben de artsen besloten om bij een zwangerschapsduur van 26 weken en 4 dagen, onze dochter Veerle ter wereld te laten komen door middel van een keizersnede. Veerle is een dapper meisje dat ter wereld is gekomen met een gewicht van 550 gram, ze is nu al een vechtertje.

Veerle heeft al heel wat dalletjes overwonnen. Papa en mama zijn trots op haar. Momenteel gaan we met kleine stapjes vooruit, maar dat kan ook niet anders met zulke lieve kleine voetjes…. We zijn dan ook erg dankbaar voor deze mooie foto’s. Een blijvende herinnering voor later. Wij willen dan ook zowel de stichting Earlybirds als Mieke hiervoor bedanken.

————————–

Van de fotografe:

Lieve Jenny en Patrick,

Jullie zijn al een hele weg gegaan met jullie kleine wondertje. Wat een ongelooflijk sterke dame! Ook alle respect voor jullie, hoe jullie je door deze heftige tijd heen slaan. Het was heel fijn om jullie gezinnetje te mogen vastleggen, later zal je je beslist steeds weer verbazen over hoe klein ze was. Ik wens jullie alle geluk en gezondheid en hoop dat Veerle de komende tijd zulke mooie stappen blijft zetten.

Liefs en een knuffeltje voor Veerle.

4 antwoorden
 1. Susanne de Bont
  Susanne de Bont zegt:

  Hoi trotse papa en mama van Veerle,
  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie wondertje Veerle, wat is ze klein en dapper!
  Geniet groot van alle kleine stapjes die jullie samen maken.?
  Groetjes Susanne de Bont

  Beantwoorden
 2. Anja Vissers
  Anja Vissers zegt:

  Ze is een klein meisje met enorme vechtlust. Kun je zeker trots op zijn. Maar ook trots op jullie Patrick en Jenny. Jullie hebben ook een enorme kracht om alles te doorstaan. Kaarsje blijft branden voor Veerle?. Liefs van ons.

  Beantwoorden
 3. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Wat een prachtige foto’s van jullie als gezinnetje! Veerle is een vechtertje, wat heeft ze al veel overwonnen….ga zo door kleine lieve meid!
  Liefs van de van Dunnetjes x

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.