Tygo

Tygo

Ik was 32.6 weken zwanger toen ik zelf om een extra bloeddrukcontrole vroeg bij de verloskundige. Ik had gemerkt dat ik vocht vasthield in mijn gezicht. Aangezien ik in mijn vorige zwangerschap pre-eclampsie heb gehad was ik hier extra alert op.

Eenmaal bij de verloskundige bleek mijn vermoeden te kloppen. Hoge bloeddruk en eiwitten in mijn urine. Ik kon weer met mijn koffer naar het ziekenhuis. Hier kreeg ik al snel de diagnose pre-eclampsie. Mijn bloeddruk was na een aantal dagen met medicatie onder controle. Na een week liet de baby zien op het CTG dat hij het niet altijd meer naar zijn zin had binnen. Extra controles brachten de volgende 3 dagen nog geen uitsluitsel of hij gehaald moest worden. Na weer een spannende nacht braken opeens spontaan mijn vliezen. De weeën kwamen in een snel tempo. De baby kon hier slecht mee omgaan en al snel werd besloten dat ik toch een keizersnede ging krijgen.

Tygo is met 34.2 weken geboren. Hij was klein, 1908 gram. Maar liet goed van zich horen. Dat zorgde voor een grote opluchting. Na controle bleek hij helemaal gezond!

Zijn broer was met 34.3 weken geboren. We wisten enigszins wat ons te wachten stond. Spannend bleef het wel. Maar het is een sterk mannetje. Na 1.5 week mocht zijn sonde er als laatste uit en mag hij het zelf gaan proberen. Nu moet hij nog goed groeien en dan kunnen we over thuis gaan nadenken.

Deze foto reportage is een prachtig kado om straks deze periode af te sluiten. Bedankt Janneke!

****************

Op zaterdag 7 mei mocht ik naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda om een fotoreportage te maken van Tygo en zijn papa en mama. Tygo volgde goed wat er om hem heen gebeurde en keek zo af en toe nieuwsgierig de camera in. Nadat zijn papa hem heerlijk in badje deed begon hij te zoeken en vond bij zijn mama de borstvoeding. En wat deed hij dat goed! Diezelfde dag nog mocht zijn sonde er uit en kon hij met zijn papa en mama mee naar huis waar ook zijn grote broer op hem wachtte.

Kleine knul, groei maar lekker door en heb het naar je zin in het mooie gezinnetje waarin jij terecht bent gekomen!

Liefs, Janneke

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.