Toon prematuur geboren met 25 weken en 1 dag, LUMC, gebroken vliezen, weeenremmers, sondevoeding

Toon


Toon prematuur geboren met 25 weken en 1 dag, LUMC, gebroken vliezen, weeenremmers, sondevoeding

Van de fotograaf:

Op een mooie zaterdagochtend stap ik het LUMC binnen voor mijn afspraak met de ouders van Toon. Onderweg naar de afdeling hoor ik dat het met Toon goed gaat en dat het een sterk mannetje blijkt te zijn. Geboren met 25 weken en 1 dag, dan heb je ook wel kracht nodig….

Op het moment van de reportage is Toon 30 weken en krijgt hij voor de eerste keer een setje kleding aan. Mama grapt dat zij en Toon dezelfde maat hebben: maatje 38. Het valt nog niet mee om de kleine armpjes door de evenzo kleine mouwtjes te krijgen en eenmaal aangekleed valt er een emotioneel moment. Om Toon voor het eerst met kleertjes aan te zien is werkelijk een mijlpaal.

Lieve Toon, ik hoop dat maatje 38 voor jou snel te klein zal zijn (en dat jouw mama haar maatje 38 houdt 😉 en wens jou en je lieve ouders een hele mooie toekomst!
Lieve groet, Sonja

—————————

Van de ouders:

Toen ik op zaterdag 12 mei opstond had ik nooit bedacht dat ik 17 mei al moeder zou zijn.

Zaterdag 12 mei stond ik in de Douglas een cadeau te kopen toen mijn vliezen braken bij 24 weken en 3 dagen zwangerschap. We moesten snel naar het ziekenhuis in Den Helder komen waarnaar ik direct in de ambulance richting het AMC mocht. In het AMC moesten we toen over ons eigen wonder beslissen, daar hij nog geen 26 weken was. We hadden samen besloten dat 24 weken echt te vroeg was en dat we bij 25 weken er vol voor zouden gaan. Gelukkig bleven de weeën uit en mocht ik de volgende dag naar zaal. Hier heb ik van zondag tot woensdag gelegen.

Woensdag avond 16 mei (exact 25 weken) kreeg ik buikpijn, waarvan ik nog dacht dat dit misschien harde buiken waren… Helaas waren dit zeker geen gewone harde buiken en waren de weeën begonnen. Toen ik op de verloskamer kwam bleek dat er eigenlijk geen plek was voor de kleine en we naar Leiden door moesten. Toen is Jurre direct met de auto naar het LUMC gegaan. Ondertussen bleek in het AMC wel dat mijn weeën niet om de drie minuten kwamen zoals de verpleging tegen het ambulancepersoneel had verteld, maar om de minuut, hierdoor wilde de ambulancebroeder mij niet meer meenemen. Gelukkig kregen we toen weeënremmers en mocht ik een halfuur later alsnog mee.

Die ochtend vroeg bij 25 weken en 1 dag is onze prachtige mooie knappe en allerliefste zoon Toon geboren als echte Leidenaar met Jutters als ouders. En nu kunnen we geen dag meer zonder hem voorstellen.

7 antwoorden
 1. Jeroen Zasburg
  Jeroen Zasburg zegt:

  Lieve Floor,Jurre en Toon

  Een ontroerend verhaal met hoogtepunten en dieptepunten, ik wens jullie heel veel liefde en kracht toe. Geniet met en van elkaar! Tot snel.
  Veel liefs Jeroen

  Beantwoorden
 2. Jeanette Vrinds
  Jeanette Vrinds zegt:

  Lieve Jurre @ Flloor,
  op het terras bij het pannenkoeken huis liep ik een kersverse oma tegen het lijf die een paar dagen daarvoor een kleinzoon genaamd Toon had gekregen. Mijn hart kromp in elkaar toen ze tegen deze ook prille oma vertelde dat Toon een ietsje pietsje veel te vroeg was geboren. Ben zo blij om nu te vernemen dat het goed gaat met jullie kleine wonder. Jullie zijn veel in mijn gedachte geweest. Ik wil jullie feliciteren met jullie krachtige zoon en hoop dat jullie ondanks de niet zo ideale start inmiddels heerlijk kunnen genieten van het mooiste op aarde.
  Dikke kus & knuffel,
  Jeanette Vrinds x

  Beantwoorden
 3. Danny Laan
  Danny Laan zegt:

  Beste Jurre, Floor en Toon,

  Wat een onwijs mooie foto’s en wat goed dat earlybirds bestaat. Ook wij hebben hier heel dankbaar gebruik van gemaakt 3 jaar geleden. En kijk eens naar de foto’s die we 3 jaar later maken. Het zijn wondertjes, hele bijzondere wondertjes.

  Geniet van iedere dag, ieder moment en ieder stapje in de goede richting, met elkaar en soms even alleen.

  Het gaat jullie goed en ee zwaaien vast, straks, als jullie met de kinderwagen over de dijk wandelen.

  Hartelijke groet
  Danny Laan

  Beantwoorden
 4. Nicole en Rick
  Nicole en Rick zegt:

  Hoi Floor en Jurre,
  Al een tijd zeg ik tegen Rick :” volgens mij is er iets met de buurtjes. Zojuist op je Facebook gegluurd en inderdaad er is zeker iets gebeurd.
  Wat een schrik zal dar zijn geweest en onwerkelijk. Ik lees dat het een sterk mannetje is en jullie dan ook want voor hem blijf je sterk.
  Ontzettend gefeliciteerd met jullie mooie Toon, heel leuke naam trouwens!
  Ik hoop jullie in goede gezondheid terug te zien en dan te kunnen genieten van het babygehuil.
  Liefs Rick en Nicole

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  Mariëlle zegt:

  Lieve Floor en Jurre,
  Wat een mooie foto’s van jullie met Toon!
  Ik weet dat het voor jullie enorm schrikken was toen Toon zo vroeg al werd geboren, maar Toon is een vechter net zoals jullie twee!
  Jullie gaan er met zijn 3e komen!
  We denken veel aan jullie ❤️

  Dikke kus & knuffel
  Mariëlle & Peter

  Beantwoorden
 6. Corina
  Corina zegt:

  Hoi Floor, wij kwamen je ouders tegen in de stad toen jij net in de ambulance lag. Wat was je moeder verdrietig. Heel lang hebben wij ons afgevraagd hoe het verlopen was maar omdat we die kant van de familie weinig zien duurde dat even. Wat zijn wij blij voor jullie dat alles goed gaat en blij voor de kersverse opa en oma. Geniet van jullie mannetje, veel liefs van de ouders van Thierry.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.