Tim

Tim prematuur geboren na 35 weken

Papa en mama

‘die Tim, dat is me er een, zo sterk, hij doet er alles voor om de sonde uitgetrokken te krijgen! Zelfs wantjes en uiteindelijk de polsjes bij elkaar binden helpt niet, als een ware Houdini weet hij de sonde elke keer weer uit te trekken!’

Tim is met 35 weken geboren op 18-08-2015 op de afdeling verloskunde in het Zuyderland ziekenhuis te Sittard.

De 1,5 week voor de bevalling is een hele roerige geweest voor de ouders van Tim. Maurice krijgt last van een hartritmestoornis. In het ziekenhuis aangekomen reageert hij niet op de medicatie (pufjes en pillen) maar gelukkig werkt de defibrillator wel om zijn hart weer rustig te krijgen. Eenmaal weer thuis gaat het een paar dagen goed, maar op een gegeven moment komen de hartritmestoornissen weer terug. Met de ambulance opnieuw naar het ziekenhuis waar weer de medicatie niet werkt. Gelukkig is het hart snel weer rustig en kan Maurice na ½ dag opnieuw weer naar huis. Om na te gaan wat er aan de hand is gaan Maurice en Janneke na een paar dagen terug naar het ziekenhuis waar Maurice een inspanningstest moet ondergaan en waar een hartfilmpje wordt gemaakt. Op het moment dat het onderzoek net klaar is, breken bij Janneke spontaan de vliezen….Lichtelijke paniek bij de verpleegkundige maar Maurice en Janneke blijven rustig. Ze gaan gauw naar de afdeling verloskunde, ze zijn gelukkig al in het ziekenhuis, waar ze ook nog eens de vaste verloskundige van Janneke treffen. Bij 4 cm ontsluiting blijken de weeën erg heftig en lang te duren dus wordt er besloten een ruggenprik te zetten. Na 3 uur heeft Janneke volledige ontsluiting maar vanwege de ruggenprik gaat het persen nog niet voorspoedig. Na 2 uur wordt Tim uiteindelijk gehaald met de vacuüm pomp precies om 23:59u! Tim heeft een uurtje bij Janneke gelegen en moest toen toch de couveuse in. De volgende dag bleek hij wat ademondersteuning nodig te hebben en kreeg hij een cpap. Tim is de eerste dagen behoorlijk prikkelbaar door alle slangetjes en het gedoe aan zijn lijf. Naar mate er meer slangetjes verdwijnen word hij ook rustiger en kan hij eindelijk een beetje bijkomen van zijn vroege geboorte. Op het moment van de reportage gaat het goed met Tim! Hij is van de zuurstof af, van de monitor af en zijn eerste flessen heeft hij inmiddels zelf leeg gedronken. Zelfs de sonde is eruit!

Ik zie twee hele lieve ouders, die heel blij en opgelucht zijn dat het nu zo goed gaat met Tim.

Inmiddels weet ik dat Tim al snel na de reportage mee mocht naar huis, waar het ontzettend goed gaat!

Veel geluk gewenst voor jullie drietjes.

Britta van der Laan

4 antwoorden
 1. Joey en sabrina
  Joey en sabrina zegt:

  Lieve mama en papa van Tim… jullie zijn zo mooi samen wat een prachtige foto’s. . En mooi om jullie verhaal te lezen! Wat zijn we blij dat we jullie hebben mogen leren kennen.. wat is kleine Tim een kanjer en ging hij goed vooruit steeds een stapje kwamen we samen dichterbij! Jullie maakte de momentjes in het ziekenhuis vaak net iets aangenamer en hebben we samen ook veel kunnen lachen en genieten van onze mannetjes samen! We hopen jullie gauw nog te zien en kunnen Jaex en Tim opnieuw op de foto zonder de slangetjes in… hele dikke knuffel van ons

  Beantwoorden
 2. Papa & Mama van Tim
  Papa & Mama van Tim zegt:

  Wat heeft jullie stichting en jullie fotograaf Britta een overweldigende indruk op ons achtergelaten. De eerste weken na de geboorte van Tim waren erg heftig. We zaten in een emotionele rollercoaster. Ons kleine vechtertje liet elke dag aan zn papa & mama zien dat het een echte doorzetter is.
  Jullie hebben ervoor gezorgd dat de meest emotionele periode van ons leven als een mooie herinnering is vastgelegd in foto’s.

  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor jullie werk. Lieve Britta bedankt voor jouw rapportage, je luisterend oor en je mooie werk.

  Beantwoorden
  • Britta
   Britta zegt:

   Papa en mama van Tim,

   Dank jullie wel voor de mooie worden, het was erg gezellig met jullie en ik ben blij dat het voor jullie zo waardevol was. Veel geluk gewenst!

   Groetjes, Britta

   Beantwoorden
 3. Ingrid van Den Bergh
  Ingrid van Den Bergh zegt:

  Wat en mooi verhaal en wat moet het spannend zijn geweest voor de ouders. Fijn dat de foto’s er zijn, voor de tijd dat iedereen weer is bekomen van de gebeurtenissen.
  Early Birdfotografen doen hier goed werk…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.