Thirze prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen. gebroken vliezen, spontaan, placenta, couveuse, sondevoeding

Thirze

Thirze prematuur geboren met 33 weken. gebroken vliezen, spontaan, placenta, couveuse, sondevoeding

Maandag 5 september trof ik Henriëtte en Harmen in het St. Jansdal in Harderwijk. Ook Elias (2) was mee gekomen. Met 33,5 week zwangerschap braken plotseling mama’s vliezen…Elias werd grote broer!

Net die dag hadden papa en mama de namen gekozen voor hun kindje. Geen idee of dit mooie mensje een broertje of een zusje zou zijn voor Elias. Mama had een sterk gevoel dat het een jongen zou worden. Ze had nog met leuke kleding setjes in handen gestaan, …
Nadat de namen gekozen waren, vond kleine Thirze het genoeg. Ze wilde maar wat graag haar gezichtje laten zien. Wat een prachtig meisje! Thirze is met de reportage bijna 36 weekjes en ze doet het super goed. Tijdens de reportage namens Earlybirds Fotografie, vertelde de kinderarts aan papa en mama, dat ze op de 2e verjaardag van Elias mee naar huis mocht!

YEAAAHHH !!! Wat een goed nieuws! Het was een superdag donderdag, want Thirze ging inderdaad op de verjaardag van Elias mee naar huis. Veel geluk samen!

Liefs, Rolinka

——————————

Mama Henriëtte vertelt

Na 33 weken zwangerschap braken onverwachts mijn vliezen, wat betekende dat ik opgenomen werd en plat moest blijven liggen. Er werd gelijk longrijping toegediend. Ik verloor bloed, wat ons ongerust maakte. Gelukkig wilde onze dame na 3 lange dagen niet langer blijven zitten en zo begon de bevalling spontaan. De placenta kwam gelijk mee met Thirze, dus mogelijk heeft deze losgelaten. Ze moest wat langer in de couveuse dan eigenlijk de bedoeling was, omdat ze erg geel zag, dus wat langer  onder de lamp moest. Na een week trok ze zelf de sonde eruit en deze hoefde niet meer teruggeplaatst te worden, omdat ze het helemaal zelfstandig drinken heel goed oppakte.

Nu, 2 weken na haar geboorte, op de verjaardag van broertje Elias, zijn we lekker samen thuisgekomen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.