Julian prematuur, geboren met 32 weken, weeenremmers, longrijping, stuitligging couveuse

Julian

Julian prematuur, geboren met 32 weken, weeenremmers, longrijping, stuitligging couveuse
Op zaterdag 10 september mocht ik naar maar liefst twee Earlybirdjes in ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede om de reportages te verzorgen.
Een van hen was Julian, een prachtig jongetje , onverwacht geboren met 32 weken.

Tijdens de reportage mocht hij lekker buidelen met zijn trotse papa en… lekker in bad.! Hij genoot zichtbaar van het warme water, prachtig om te zien!

Lieve Julian, papa & mama, ik wens jullie heel veel geluk, liefde & gezondheid samen! Bedankt dat ik deze herinnering voor jullie vast mocht leggen.

Liefs, Marlous

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Precies na 32 weken zwangerschap is onze mooie kanjer Julian geboren op 15 augustus 2016.

In het weekend had ik wat krampen gehad waarvan ik dacht dat het indalings weeën waren toch heb ik die maandagochtend maar de verloskundige gebeld, toen ging het snel. Ik bleek 4 cm ontsluiting te hebben en werd met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen papa bellen want die zat nog met zijn vrachtwagen in het buitenland.

In het ziekenhuis aangekomen kreeg ik direct longrijpers en weeënremmers toegediend. Gelukkig was op de ctg te zien en voelde ik dat de kleine man vrolijk zijn gang ging. Het was toen half 9 in de ochtend en papa had de terugreis naar huis ingezet. De hele ochtend is snel gegaan en de remmers bleken niet te werken.

Het besef dat ik deze dag nog ging bevallen en moeder werd was er nog niet. Alles ging zo snel en al die artsen het was erg overweldigend en onverwacht. Gelukkig heeft de verpleging erg zijn best gedaan om me gerust te stellen.
Het was de vraag wie er eerder zou zijn, papa of Julian. Gelukkig had ik mijn moeder en zus bij me. Uiteindelijk kwam papa om 13.45 binnen en werden de weeën snel heftiger. Een hele troost als je de rust heb dat je man bij je is.

Zoals de artsen al gezien hadden op de echo kwam Julian in stuitligging. Om 16:04 werd ons mooie wondertje al gillend geboren met een geboortegewicht van 1780 gram. Papa ging met hem mee naar de couveuse afdeling.

Gelukkig deed hij het goed en had hij geen zuurstof nodig. Hij heeft een paar keer een kleine tegenslag gehad maar op het moment van schrijven is hij bijna 36 weken, 2310 gram, van de monitor af en lijkt de enige stap de fles nog te zijn. We wachten rustig af en geven onze kleine man de tijd die hij nodig heeft maar wanneer hij er klaar voor is staat alles thuis voor hem klaar. Dan kunnen we beginnen aan nieuw hoofdstuk en kan het echte gezinsleven starten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.