Jesse en Luke prematuur, geboren met 32 weken en 5 dagen weeenremmers, longrijping spoedkeizersnede

Luke en Jesse

Jesse en Luke prematuur, geboren met 32 weken en 5 dagen weeenremmers, longrijping spoedkeizersnede

Na 2 zoons werd ik onverwachts zwanger van deze 2 kanjers. Na een best zware zwangerschap, kreeg ik op 22 augustus hevige rugpijn en buikpijn bij 32 weken zwangerschap.  Niet wetende dat het weeën waren. Volgende ochtend 23 augustus toch ziekenhuis gebeld, en daar bleek dat ik al 4 cm ontsluiting had. Gelijk werd ik aan de weeën remmers gelegd, longrijpingsprik kreeg ik toegediend. Maar eind van de middag werd de buikpijn weer heviger en bleek ik op 6 cm ontsluiting te zitten. Gynaecoloog nam geen risico’s en omdat ik gewone bevalling kon doen brak zij de vliezen van Luke. Toen ging heel snel hartslag daalde zo snel dat er gelijk actie moest komen voor spoedkeizersnede.

Om 18.49 u werd Luke geboren, 18.50 u werd zijn broertje Jesse geboren. Alles ondanks te vroeg geboren ging goed met hun. Op vrijdag 9 september kwam Nieta langs van Earlybirds Fotografie.  Ik ben zelf ook fotograaf maar nog niet in staat om er zelf een reportage voor ze te maken.

Tot maandag 12 september ging het bijna fout met Luke hij verslikte zich, en we waren in shock bang om hem kwijt te raken. Gelukkig gaat het weer beetje beter met hem en nu rustig herstellen. Hij kwam van ver maar we maken weer stapjes vooruit.

Nadat dit gebeurde drong het echt door dat ik blij was dat Stichting Earlybirds Fotografie er is, het had ook anders kunnen aflopen. Wij zijn na dit nog meer blij met de foto’s die Nieta voor ons heeft gemaakt. Geeft ons veel kracht. Ontzettend bedankt hiervoor.

Lieve groetjes Ricardo en Monique

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.