Thijs & Sem prematuur geboren met 29 weken en 1 dag, Juliana Kinder Ziekenhuis, tweeling, weeenremmers

Thijs & Sem

Thijs & Sem prematuur geboren met 29 weken en 1 dag, Juliana Kinder Ziekenhuis, tweeling, weeenremmers
Vandaag mocht ik weer op pad voor een fotoreportage in het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag. Ik bezocht de tweeling Thijs en Sem die samen met hun pappa en mamma hier verblijven.

De hele zwangerschap van mamma was er een volgens het boekje; zij had nergens last van en deed alle dagelijkse dingen nog met gemak. Totdat mamma opeens last kreeg van buikpijn, ook toen gingen nog niet alle alarmbellen af. Toen ze er in het ziekenhuis achter kwamen dat mamma echter al 5cm ontsluiting had werden alle zeilen bijgezet. Omdat alle neonatologie afdelingen in de academische ziekenhuizen in de regio vol zaten werd mamma met spoed naar Amsterdam gebracht. Desondanks de weeenremmers zijn Thijs en Sem 5 uur later toch geboren in onze hoofdstad Amsterdam, iets wat achteraf grappig is aangezien pappa Feyenoord fan is 😉 Uiteindelijk zijn de jongens met 29+1 geboren. Toen alles wat stabieler was zijn zij verhuisd naar het JKZ.

Wanneer ik binnen kom in de kamer van Thijs en Sem liggen beide jongens in 1 wiegje, zo ontzettend schattig om te zien. Gelukkig gaat het al een stuk beter met de jongens. Vandaag mag Thijs in bad, Sem heeft vandaag een welverdiende rustdag. Je ziet Thijs zichtbaar genieten wanneer zijn lichaampje het warme water raakt.

Na het badderen mogen beide jongens nog buidelen bij mamma, onder toeziend oog van pappa. Wat een heerlijk gezicht, die twee kleine jongetjes die lekker genieten van de liefde en warmte van zowel mamma als pappa.

Lieve Thijs en Sem, ik hoop dat jullie snel genoeg zijn aangesterkt zodat jullie naar huis mogen.
Liefs, Sascha

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.