Jayson prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, spoedkeizersnede, couveuse, sondevoeding, borstvoeding

Jayson

Jayson prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, spoedkeizersnede, couveuse, sondevoeding, borstvoeding
Dit is Jayson. Geboren met 32 wk en 4 dagen. Het is nog een raadsel wat de reden van zijn vroeggeboorte is. Misschien dat het onderzoek hiernaar, middels de navelstreng, duidelijkheid kan geven.

Het moment van zijn komst kwam in elk geval erg plotseling. Mama en papa trokken aan de bel toen mama verminderd leven voelde in haar buik. Na onderzoek bleek al vlot dat het met Jayson in de buik niet goed ging. Zijn hartslag daalde en direct werd er actie ondernomen en besloten tot een spoedkeizersnede. Je kunt je niet voorstellen hoe hectisch en spannend dat moet zijn geweest! Jayson kwam in de couveuse terecht met alle toeters en bellen die daarbij komen kijken. Gelukkig bleek al snel dat hij het zelf zo goed doet, waardoor hij al na 3 dagen zonder allerlei ondersteuning kon en na 1 week en 5 dagen mocht hij vanuit de couveuse over naar een wiegje. Dat is iets wat toch wel veel fijner is voor het contact als papa en mama met hun kleine!

Op het moment van de reportage was Jayson 2 weken en woog hij 1970 gram. Hij mocht voor het eerst in bad, door papa en mama. Wat een bijzonder momentje! Na het afdrogen en aankleden, kreeg Jayson van mama een lekker flesje melk. Daar had hij wel zin in! Toch is het drinken ook vermoeiend, waardoor hij vervolgens heerlijk in slaap viel. Jayson oefent al flink om zelf te drinken. De rest wordt aangevuld met sondevoeding. Gelukkig gaat het met de mama ook erg goed en lukt het haar om te voorzien in borstvoeding, wat fijn!

Jayson; wat deed je het toch ontzettend goed! Zo klein, maar zo sterk en relaxt. En met zo’n liefdevolle papa en mama komt het geloof ik helemaal goed met jou. Groei maar goed door zodat je over een poosje lekker thuis kan zijn bij je papa en mama en grote broer!

Liefs,
Renate

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.