Teun prematuur geboren met 32 weken en 6 dagen, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, sonde

Teun

Teun prematuur geboren met 32 weken en 6 dagen, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, sonde

 
Van de ouders:

Donderdag 27 juni begon mijn dag met het oppassen op de kindjes van mijn schoonzus. Tijdens een spelletje met de kinderen had ik met regelmaat pijnscheuten. Met 32 weken en 4 dagen zwangerschap, had ik niet direct het vermoeden dat het om weeën ging. Wel voelde ik dat er iets niet klopte. Dit aangezien ik de dag ervoor ook dezelfde pijnscheuten ervaren had. Mijn besluit om de verloskundige te bellen, bleek de juiste; eigenlijk had ik een dag eerder al moeten bellen.

De verloskundige wilde mij graag even zien en kwam voor een huisbezoek. Hier bleek dat ik 2 cm ontsluiting had. Een spoedige rit naar het ziekenhuis volgde. Hier kreeg ik een infuus met weeënremmers, een CTG onderzoek en injecties voor de rijping van de longetjes van de baby welke 48 uur de tijd nodig hadden om z’n werking te doen. Ondanks de weeënremmers bleven de weeën komen, al waren deze hanteerbaar.

Donderdag- op vrijdagnacht, namen de weeën in heftigheid toe. Inmiddels bleek ik op 5 cm ontsluiting te zitten. In de ochtend waren de weeën niet meer te verdragen. Morfine bood verlichting en haalde de scherpe pijn weg. Omdat ik inmiddels op 8 cm ontsluiting zat, was een ruggenprik geen optie meer. Door de morfine ben ik de vrijdag relatief goed doorgekomen.

Zaterdagochtend 5.55 uur, braken de vliezen. Om 6.10 uur volgden de persweeën. 6.39 uur is onze zoon Teun geboren. Met 2005 gram en 42 cm deed hij het erg goed. Teun hoefde niet aan de beademing, enkel aan de monitor. Ook kreeg hij een neussonde voor het binnenkrijgen van de voeding. Vanaf dat moment heeft Teun twee weken in het ziekenhuis gelegen. Met sonde mocht Teun hierna mee naar huis, welke er anderhalve week later uit mocht. Teun doet het fantastisch en groeit goed!

De vrijdag voordat Teun ontslagen werd uit het ziekenhuis, kwam fotografe Rhodé van Stichting Earlybirds langs om onze tijd in het ziekenhuis vast te leggen. Een tijd waarin we zo geleefd werden, is op een zeer intieme manier vastgelegd door Rhodé. Wij zijn dan ook enorm dankbaar voor de prachtige foto’s!

Veel liefs, Rutger, Stéphanie en Teun van Dragt

—————————–

Van de fotograaf:

Rutger, Stéphanie en Teun,

Wat bijzonder om een uur mee te mogen maken in jullie achtbaan rondom de vroeggeboorte van Teun. Fijn dat het zo goed gaat met hem. Hij boft maar met jullie als liefdevolle en betrokken ouders. Ik wens jullie alle geluk toe voor de toekomst met dit knappe mannetje!

Liefs Rhodé

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.