Mart Jan prematuur geboren met 32 weken en 3 dagen, Martini ziekenhuis, spoedkeizersnede, eiwitten, buidelen

Mart Jan

Mart Jan prematuur geboren met 32 weken en 3 dagen, Martini ziekenhuis, spoedkeizersnede, eiwitten, buidelen

Ik ging voor een gewone controle naar mijn verloskundige, daar werd mijn bloeddruk gemeten. Deze bleek te hoog, de verloskundige zei nog ‘nou dat ben ik helemaal niet van je gewend’ en ze pakte even een andere meter maar ook deze gaf een te hoge bloeddruk aan. Ik was op dit moment nog niet met verlof en nog gewoon aan het werk, had ook nergens last van, op één tintelende vinger na. De verloskundige besloot het meteen het ziekenhuis te bellen om mij te laten checken.

In het ziekenhuis bleek ik eiwit in mijn urine te hebben en werd ik opgenomen in het martini ziekenhuis Groningen met 29 + 6 week. Na een aantal dagen in het ziekenhuis steeg mijn bloeddruk nog meer en moest er medicatie aan te pas komen. Ik was nog geen 32 weken en moest daardoor overgeplaatst worden naar het UMCG (waar de nicu afdeling is), waar ik tot precies 32 weken heb gelegen.

Met 32 weken lag ik dus opnieuw weer in het martini ziekenhuis en 3 dagen later liet de CTG dipjes zien en werd er besloten om Mart Jan met een (spoed)keizersnede te halen. Op zich, aan de ene kant een oplichting want aan al het wachten kwam een eind, een eind aan de onzekerheid want nu was het moment daar. Maar ook de spanning, hij was nog zo klein! Hij is geboren op 8 juni om 21.30 uur. Hij had even zuurstof nodig maar mocht er de volgende dag al af. In totaal heeft hij bijna 5 weken in het ziekenhuis gelegen en mocht ik 11 juni naar huis en onze dappere Mart Jan mocht op 11 juli, met 37+1 weken, naar huis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.