Tess

 

Van de fotograaf
Wanneer Tess bijna 3 weken oud is stap ik haar kamer in het SMC in Hardenberg binnen. Ik zie trotse, blije ouders en een mooi meisje, rustig slapend in haar wiegje.

Tess werd eerste Kerstdag geboren na een zwangerschap van 32 weken. Twee dagen ervoor kreeg haar mama ’s avond na een etentje buikpijn en wat bloedverlies. De volgende ochtend is er opnieuw – nu helder – bloedverlies en worden ze door de verloskundige doorgestuurd naar het SMC.

Daar krijgt mama direct weeënremmers en wordt longrijpingsmedicatie toegediend. De weeënremmers lijken aanvankelijk aan te slaan en er is tijd om van de eerste schrik te bekomen en goed voorbereid te worden op de vroeggeboorte. Na 2 dagen zet de bevalling toch door en wordt Tess geboren (2105 gram). Ze kent een goede start en mag zelfs even bij mama en papa op de borst liggen.
Ook de dagen erna maakt Tess mooie stapjes vooruit. Ze heeft geen ademhalingsondersteuning nodig, ruilt de couveuse in voor een wiegje en is flink aan het oefenen om haar flesjes leeg te drinken. Ondertussen volgen papa en mama een sondevoedingstraining om zo binnenkort hopelijk naar huis te kunnen.

Deze ochtend mag Tess in bad en ze geniet daar volop van. Daarna drinkt ze ook nog een mooi deel van haar flesje leeg en dan gaat ze lekker weer slapen in haar wiegje.

Anouk en Bart, blijf lekker zo genieten van jullie mooie Tess! Het allerbeste samen toegewenst!

Een hartelijke groet,

Regina Kappert
fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.