Noor

Van de fotograaf

Samen slapen, samen dromen
Over morgen en vandaag
Groter groeien, sterker worden
Wanneer? Is de grote vraag

Samen slapen, samen dromen
Van een mooie toekomst thuis
Groter groeien, sterker worden
En dan samen mee naar huis

Dit gedicht zie je op de deuren van de Neonatologie afdeling van de Isala Klinieken staan en is zo treffend.

Op de tweede dag van het nieuwe jaar tref ik de mooie Noor, haar twee grote broers van 6 en 4 jaar oud en haar trotse ouders. De grote broers zitten nog vol verhalen over het vieren van Oud en Nieuw en zien al voor zich dat ze Noor volgend jaar laten zien hoe goed ze al vuurwerk kunnen afsteken. Raf kijkt met een grote trotse lach naar zijn zusje, pakt haar handje en dekt haar nog eens goed toe. Sep maakt ondertussen een tekening.

Zo schrijvende lijkt het een normale kraamtijd, maar schijn bedriegt. Het levensverhaal van Noor begint in de 31e week van de zwangerschap, wanneer de vliezen breken. Gelukkig zet de bevalling dan nog niet door en mag mama na 2 weken volledige bedrust in het ziekenhuis met thuismonitoring weer naar huis. Maar na slechts een paar dagen beginnen toch de weeën en zet de bevalling met 33 weken toch door. Omdat Noor in stuitligging ligt en ze het ook niet meer zo fijn heeft in de buik, wordt ze op 18 december met een spoed keizersnede ter wereld gebracht.
Ze heeft gelukkig een prima start en ook erna maakt ze mooie stapjes vooruit.

Mama Barbara heeft helaas veel complicaties en wordt na de bevalling erg ziek. Het is een spannende en pittige tijd voor het gezin.
Wanneer ik het gezin voor de reportage tref, heeft ze net weer 2 nachten thuis kunnen slapen, maar zeker nog een weg te gaan naar volledig herstel. En dus is mama nu nog beperkt in wat ze kan maar o zo graag zou willen.
Ook Noor had afgelopen nacht wat extra aandacht nodig en ik zie grote opluchting bij haar ouders wanneer de controles deze ochtend weer goed zijn. En dan is al snel duidelijk dat het geen gewone kraamperiode is.

Maar het feit dat het met Noor goed gaat, geeft het gezin goede moed en energie om deze pittige tijd door te komen. En dus mag ik veel knuffelmomenten, stralende en trotse ouders, een tevreden Noor die al heel goed haar flesje kan drinken en heerlijke gezinsdynamiek vastleggen.

Groter groeien, sterker worden
En dan samen mee naar huis

Ik wens jullie sterkte, geduld en een goed herstel voor mama toe! Bedankt voor de mooie
ontmoeting!

Een hartelijke groet,

Regina Kappert
Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.