Sven

 

Van de ouders
Na een normale zwangerschap liet op 29 weken en 4 dagen mijn zoontje Sven mijn vliezen breken.
Thuis werden we met spoed opgehaald met de ambulance naar het ziekenhuis. Daar bleek inderdaad dat de vliezen gebroken waren en kreeg ik longrijping en weeën remmers. We konden niet in dit ziekenhuis blijven, want die waren niet gespecialiseerd in baby’s voor de 32 weken. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis was Zwolle. Ruim 2 uur rijden. Hup de ambulance weer in door de sneeuw met 160 km over de snelweg. In 65 min waren we er.

Op 29 november om 5.45 werd Sven geboren. En ruim 5 uur later zijn zusje Meike. 2 prachtige kindjes en ze deden het goed.

We hebben op de nicu alleen maar stijgende lijnen gehad. Op 5 december hebben we voor het eerst met ons gezin samen gebuildeld. Mama met Meike en Sven met papa er naast. Er leek niks aan de hand tot we 4 uur later gebeld werden dat Meike ziek was. Ze had NEC.

De volgende dag in de ochtend werden we gebeld dat Meike geopereerd moest worden en dat kon alleen in Utrecht. Dus Meike is samen met mama naar Utrecht gegaan. Er was nog geen plaats voor Sven. Paar uur later mochten papa en Sven ook naar Utrecht want er was toch plek.

Meike heeft een hele zware operatie gehad maar ze leefde nog. 80% dikke darm en 59% dunne darm is verwijderd.

Helaas stopte de infectie niet en kregen we op 9 december te horen dat Meike het niet zou redden en we een afscheid voor haar moesten gaan regelen.

Sven en Meike hebben samen bij mama op de borst mogen liggen en Sven heeft het handje van zijn zusje de hele tijd vast gehouden.

Op 11 december mocht Sven eindelijk weer terug naar het ziekenhuis bij ons in de woonplaats. We waren een soort van thuis.

We zijn ontzettend dankbaar dat Earlybirds een paar weken later een fotoshoot is komen doen zodat we van ons zoontje de meest prachtige foto’s hebben gekregen.

Van de fotograaf
Op zaterdag 6 januari mocht ik voor de eerste keer in het nieuwe jaar op pad voor de stichting. Naar Tilburg dit keer waar ik het indrukwekkende verhaal hoorde van Sven en Meike, die met 29 weken ter wereld kwamen. Ik wens Sven alle geluk voor de toekomst en zijn papa en mama veel kracht om het verlies van Meike te verwerken. Ik hoop dat de foto’s een lichtpuntje waren in een heftige tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.