Isabel & Dewi

Van de ouders

22 december 2023, de laatste schooldag voor de Kerstvakantie en de afsluitende kerstborrel op het werk.
‘s Ochtends nog een controle bij de gynaecoloog en alles was nog rustig. Wel werd er gezegd dat ik aan de bel moest trekken als er iets ging rommelen.
Mijn man ging werken en de andere kinderen waren naar school of opvang. Nog even een wasje draaien, stofzuigen, het bed verschonen. Alles spik en span! ‘s middags wilde ik een dutje doen, maar van ellende wist ik niet hoe ik moest zitten of liggen. Rond 17:00 kwam mijn man thuis en werd de pijn steeds heftiger.. hij besloot het ziekenhuis te bellen en we mochte komen. Daar aangekomen aan de CTG, de pijn werd steeds heftiger. Maar dit waren geen weeen dacht ik nog. Na controle bleek ik wel ontsluiting te hebben en werd de OK klaargemaakt. Onze meisjes kwamen er aan.. maar dit was te vroeg! Ik was 34 weken zwanger.. na de sectio kwamen beide meisjes in de couveuse met CPAP ondersteuning. Helaas konden we niet bij elkaar slapen, maar we mochten zo vaak als we wilden naar ze toe. Het waren spannende momenten, maar Dewi en Isabel waren zo sterk! Ze kregen gekolvde moedermelk en na een paar dagen dronken ze af en toe aan de borst. De rest van de voeding kregen ze via de sonde. Mijn man kwam dagelijks naar het ziekenhuis met de andere kinderen, een hele logistieke onderneming.

Wat zijn we goed geholpen in het ziekenhuis door de lieve verpleegkundigen.

Op 3 januari mochten we weer naar huis, eindelijk was ons gezin compleet en konden we gaan genieten met zn 7en!

Van de fotograaf

Vrijdag 28 december mocht ik voor stichting Earlybirds naar het Antonius ziekenhuis in Sneek voor de tweeling zusjes Isabel en Dewi.

Isabel en Dewi zijn geboren met een zwangerschapsduur van 34 weken door een keizersnede. Het gaat het goed met de kleine meiden. Zo goed dat ze nog een paar daagjes moeten blijven. Tijdens de fotoreportage gaan de meisjes lekker buidelen bij heit en mama. Een mooi moment op dit vast te leggen.

Lieve Isabel en Dewi heel veel geluk en liefde toegewenst samen met je heit en mama en broers en zussen.

Liefs Sjoukje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.