Tara en Elin prematuur Geboren met 31 weken, ademhaling, CPAP Couveuse

Tara en Elin

Tara en Elin prematuur Geboren met 31 weken, ademhaling, CPAP Couveuse
Twee dingen vielen mij op bij deze Earlybirds aanvraag. Tara en Elin waren op 17 augustus geboren en ik zag dat hun grote zus van 3 ook op 17 augustus is geboren. Hoe toevallig (en leuk) is dat! En Tara en Elin waren geboren na een zwangerschap van 31 weken maar lagen in het JBZ in Den-Bosch. Normaal liggen daar kindjes die 32 weken zijn.

Bij binnenkomst vertelde hun moeder hoe het gegaan was. Ze was de 3de verjaardag van haar dochter aan het vieren toen ze last kreeg van krampen in haar buik. Met de gedachte “je kan beter voor niets komen dan te laat” is ze toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Hier moest Ilse meteen blijven omdat de weeën waren begonnen. Ilse was toen 31 weken en moest naar Veldhoven overgebracht worden omdat ze daar betere voorzieningen hebben voor premature kindjes onder de 32 weken. De broeders van de ambulance stonden al aan haar bed maar ze kon niet meer overgebracht worden omdat ze volledige ontsluiting had. Zo zit je een verjaardag te vieren en een paar uur later beval je van een tweeling.

Tara is de kleinste van de twee maar doet het meteen heel erg goed. Elin heeft moeite met haar ademhaling en moet een paar dagen een CPAP. Omdat de tweeling het toch goed doen mogen ze in het JBZ blijven. Tijdens de fotoshoot wordt Elin door de verpleegkundige bij haar moeder gelegd. Vredig ligt ze bij haar moeder en wordt ze door papa en mama geknuffeld. Tara wordt door haar vader Merijn voorzichtig uit de couveuse gehaald en stopt halverwege even om haar een kus te geven voordat ze bij haar moeder en zusje wordt gelegd.
Daar ligt Ilse met een rijkdom op haar borst en geniet zichtbaar. Elin krijgt even later haar voeding en slaapt nog lekker verder. Tara is wakker en kijkt richting haar zus, wat ze ziet weet ik niet maar het trekt wel haar aandacht. Ja Tara, dat is je zusje Elin. Samen gaan jullie je ontwikkelen, ontdekken en beleven. Maar eerst moeten jullie samen aansterken in het ziekenhuis.
Ilse en Merijn, het was mooi om jullie samen te zien met de tweeling, ik wens jullie samen veel geluk!

 

4 antwoorden
 1. Lindsey
  Lindsey zegt:

  Prachtig. Ik ben zelf ook 1 van een tweeling. En na 32 jaar hebben wij nog steeds een hechte band. Mijn zusje was ook zo klein. Heel veel geluk met jullie prachtige meisjes

  Beantwoorden
 2. Yvette
  Yvette zegt:

  Gefeliciteerd met jullie mooie dochters! Het is heel speciaal dat ze alle 3 op dezelfde datum geboren zijn.
  Zo zijn mijn tweelingzus en ik 37 jaar geleden op 16 juli, op de 3e verjaardag van onze broer geboren! Super toevallig en altijd leuke, drukke en gezellige verjaardagen!
  Ik heb overigens nooit eerder gehoord dat dit is voorgekomen, maar nu dus wel!
  Geniet van jullie mooie dochters.?

  Beantwoorden
 3. Floor Vrijsen
  Floor Vrijsen zegt:

  Hee Ilse,

  Ik hoorde het spannende verhaal van Femke, jeetje wat een rollercoaster moet dit voor jullie zijn. Ik weet een beetje hoe het is om te vroeg te bevallen, Niek kwam na 31 weken op de wereld. Geniet van alle mooie momenten, maar neem ook zeker samen de tijd om dit te verwerken, tis niet niets wat jullie overkomen is! Wat een sterke meisjes zijn Tara en Elin, hopelijk mogen ze snel mee naar huis waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Heel veel geluk samen! Liefs, Floor

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.