Sverre & Thije

Sverre Thije

 

Op 17 Mei mocht ik naar de Isala kliniek in Zwolle voor een reportage van een twee-eiige tweeling, Sverre en Thije. Twee lieve kleine mannetjes die het heel goed doen! Toen ik in het ziekenhuis aankwam zag ik twee lieve broertjes heerlijk samen in een bedje liggen. Na een badje met zijn tweetjes en een flesje zijn ze daarna ook weer heerlijk samen gaan slapen.

Lieve Marten en Lisanne, ik heb genoten van jullie kleine schatjes en ik hoop dat ze lekker goed door groeien zodat ze snel mee naar huis mogen!

Liefs Mariska

************

Verhaal van de moeder:

Ik ben met 32 weken en 3 dagen opgenomen in de Isala en bleek toen al 7 cm ontsluiting te hebben en heb toen weeënremmers gekregen en longrijpers. Vrijdagmiddag kreeg ik weer weeën en ik bleek toen al ruim 9 cm ontsluiting te hebben en ben toen aan morfinepomp gelegd. Dit hielp maar in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ik om vier uur wakker met persweeën. Al snel bleek ik 10 cm ontsluiting te hebben.

Mijn man heeft toen mijn moeder gebeld omdat we hadden besloten dat zij bij de bevalling zou zijn zodat mijn man de geboorte van onze beide kinderen zou mee maken en mijn moeder ons kon navertellen wat en hoe er in de tussen tijd met het eerste kindje gegaan en gebeurd was.

Nadat Sverre was geboren (tijd: 8.58 gewicht: 1820 gram) (nu al 2165 gram) uur moest de gynaecoloog Thije in de goede houding krijgen (met hoofdje naar beneden) omdat hij nu alle ruimte had en alle kanten op kon draaien. Dit lukt en naar twee persweeën, 7 minuten later dan zijn broer werd ook Thije geboren om 9.05 uur (1740 gram nu al 2095 gram). Dit alles op de natuurlijke manier.

Enkele dagen na de hun geboorte heeft Thije 2 dagen op de intensive care gelegen, omdat hij wat moeite had met de ademhaling. De verwachting was dat dit het prematuur ademhalingspatroon was, maar om eventuele andere zaken uit te sluiten is hij naar de intensive care gebracht. Sinds ze weer bij elkaar op de kamer liggen maken ze grote stappen.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.