Sterrè Elinn prematuur geboren met 26 weken en 5 dagen, MCL, keizersnede, sondevoeding

Sterrè Elinn

Sterrè Elinn prematuur geboren met 26 weken en 5 dagen, MCL, keizersnede, sondevoeding
Het is zondag 23 juli als ik het MCL binnenloop. Bij de lift staat een vrouw en een klein dreumesje met een mooi rugzakje. Mijn eerste gedachte is, daar heb ik een afspraak mee voor de fotoshoot van Earlybirds. Maar zij pakte de lift bij de ingang en de couveuse afdeling is een lift verder. Dus, ik loop verder en ga naar de ouderkamer bij de kinderafdeling want daar hebben we afgesproken. Ik stap net binnen en vlak na mij komen ook de ouders waarmee ik de afspraak heb binnen. En raad eens? Het is de vrouw met haar dreumes van de eerste lift. Grappig hoe je soms meteen een voorgevoel hebt van iets. Ik vertel Sabina en Danny wat ik bij de lift dacht en zo is ons gesprek meteen op gang. We doen eerst een bakje koffie en zo vertellen zij hun verhaal over Sterrè Elinn.

Tijdens de 20 weken echo ontdekten ze dat Sabina maar weinig vruchtwater had en werd ze doorgestuurd naar het UMCG voor verdere onderzoeken. Vanaf 21 weken verloor Sabine steeds vocht, dat vruchtwater bleek te zijn en werd ze opgenomen. Maar na 26,5 weken was er geen houden meer aan, de kleine Sterrè Elinn gaf aan dat het tijd was. Het ging niet goed meer met haar en er werd een keizersnee gedaan onder volledige narcose. Danny mocht vanachter het glas mee kijken. Deze kleine meid woog 970 gram maar liet meteen haar pit zien en begon te vechten.

Nu, na 8 weken ligt Sterrè Elinn in het MCL in Leeuwarden en doet ze het best goed. Ze ligt nog aan de high flow en de sonde voeding, maar sinds gisteren in een wiegje i.p.v. de couveuse. Ze weegt op dit moment 2545 gram en maakt steeds meer stapjes in de goede richting.

Dan is het tijd om haar op te gaan zoeken. Ik geef het Earlybirdje aan Lindsy Lynn, ik vraag of zij die aan haar zusje wil geven en zij ons de weg kan wijzen naar haar kleine zusje. In het bedje ligt een mooi lief klein meisje op ons te wachten. Vandaag mag ze voor het eerst in het MCL in bad. Lindsay gaat haar moeder helpen om haar zusje klaar te maken voor het badje. En dit kan ze heel goed. Sterrè Elinn gaat in de tummy tub. Die taak is voor Danny en zo word alles mooi verdeeld. Sterrè Elinn geniet volop van het badje. Dat blijft altijd weer prachtig om te zien. Na het afdrogen en aankleden nog ff een gezinsplaatje en dan snel haar wiegje weer in. Want zo’n badje en fotoshoot vergt zoveel energie voor zo klein hummeltje. Al die extra prikkels zijn heel vermoeiend.

Ondertussen is het lekker druk op de afdeling en gaan wij nog even terug naar de ouder kamer. Ik heb genoten van een prachtig gezin. Ik wens jullie een hele mooie toekomst toe en dat jullie straks heerlijk thuis mogen genieten na zoveel maanden ziekenhuis.
Liefs,
Jacqueline Mooren

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.