Lotte prematuur geboren met 27 weken, hoge bloeddruk, spoedkeizersnede, zwangerschapsvergiftiging, hersenbloeding, LUMC

Lotte

Lotte prematuur geboren met 27 weken, hoge bloeddruk, spoedkeizersnede, zwangerschapsvergiftiging, hersenbloeding, LUMC
Fotograaf:

Zaterdag 29 juli ontmoet ik kleine, dappere Lotte en haar lieve ouders. Lotte werd geboren met 27 weken en is nu bijna 33 weken oud. Ze heeft al heel wat te verduren gekregen in haar korte leventje, maar wat fijn om te zien hoe goed ze het nu doet! Ze is de hele shoot wakker en laat zich gewillig verzorgen. Af en toe hoor ik een kreuntje, en dan glimlacht ze goedkeurend naar mama of papa. Hoe hartvertederend… Daarna mag ze lekker buidelen bij papa en wat heerlijk om te zien hoe ze daar van geniet. Lotte heeft nog een lange weg af te leggen, maar ze is een vechtertje en ze is omringd door zoveel liefde…

Femke en Gert Jan, jullie hebben een pracht van een dochter! Ik vond het heel erg fijn dat ik deze momenten voor jullie mocht vastleggen. Lieve Lotte, groei maar goed en wordt groot en sterk zodat je snel met mama en papa naar huis kan. Ik wens jullie een mooie toekomst toe samen!

Liefs, Rina

———————–

Ouders:

Ineens was ze daar 20 juni, onze Lotte. Na een voorspoedige zwangerschap waarin alleen de hoge bloeddruk in de laatste weken wat zorgen baarde, werd Lotte geboren met een spoed keizersnede. Na een standaard controle op een normale dinsdagmiddag, bleken er meerdere dingen goed mis te zijn. Zwangerschapsvergiftiging, een loslatende placenta, dipjes in de CTG, Lotte moest snel gehaald worden. Met 27 weken natuurlijk veel te vroeg maar ze had een goede start. Op de eerste dag kreeg ze echter een hersenbloeding, een forse. Lang hebben we in onzekerheid gezeten, komt ze er door heen, en hoe dan? Wat betekend dit voor haar toekomst? Gelukkig besloten de artsen, samen met ons, Lotte te gaan behandelen. Een operatie volgde, waarin Lotte een Omaya drain kreeg om zo overtollig hersenvocht te kunnen puncteren.

Ondertussen zijn we wat weken verder en doet Lotte het ontzettend goed. Op het probleem met haar hersenen na ontwikkeld ze zich ontzettend goed en blijkt het echt een vechtertje te zijn. Ze is eigenwijs, heeft een eigen willetje, is alert en is echt ons meisje. We zijn onwijs trots op haar!

Wij hopen gauw samen met onze lieve Lotte naar huis te mogen. Rina, ontzettend bedankt voor de prachtige foto’s die je hebt gemaakt, je gezelligheid en luisterend oor. We hebben genoten!

Liefs,
Femke en Gert Jan

3 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Dat is heftig Femke, maar wat fijn dat ze het zo goed doet.
  En wat een prachtige foto’s.
  Geniet van jullie meisje en dat ze maar lekker gauw mee naar huis mag.
  Liefs Cynthia x

  Beantwoorden
 2. Miss Letterpress
  Miss Letterpress zegt:

  Altijd heerlijk om dit soort foto’s te zien. Je hebt mooie reportages online staan, en ik geniet van allemaal 🙂 Zelf druk ik veel geboortekaartjes e.d. en kijk graag bij fotografen in hun portfolio. Deze serie greep me erg aan, en wilde op deze manier even de ouders sterkte toewensen, ik hoop dat jullie snel met zn allen thuis zijn!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.