Stef

Stef

 

Op zondag 9 november mocht ik naar de kleine Stef in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Normaal gesproken is Rotterdam niet echt ‘mijn regio’. Maar ik had al eerder contact gehad met de mama van Stef, Miriam. Ik zou naar Breda gaan om foto’s te maken, maar dat liep ineens allemaal heel anders!

Stef is met 29 weken en 3 dagen geboren, in het ziekenhuis in Veldhoven. Toen hij overgeplaatst zou worden naar Breda, kwam de aanvraag voor een mooie reportage bij mij terecht.

Al vanaf het begin was er via de mail een klik tussen Miriam en mij, ondanks dat we elkaar helemaal niet kenden. De afspraak was bijna gemaakt…. maar ik hoorde maar geen definitieve bevestiging meer van Miriam. Terwijl ze normaal elke keer snel reageerde! Iets in mij zei dat het niet goed ging met Stef. En helaas bleek mijn voorgevoel te kloppen.

Stef was met spoed overgeplaatst naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar kreeg hij een stoma. Ook met Miriam ging het niet lekker. Zij werd opgenomen met een longembolie. Het maken van de foto’s werd dus even uitgesteld. Ondanks dat ik enorm benieuwd was hoe het ging, wilde ik Miriam even niet lastig vallen. Gelukkig mailde ze zelf weer na een tijdje. Met haar ging het weer wat beter. En Stef was nu ook stabiel. Dus tijd voor mooie foto’s. Ik had al aangegeven dat ik een andere fotograaf zou vragen, maar alles in mij zei dat ik zelf naar Rotterdam moest gaan.

En ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb. Dat ik deze lieve ouders, Miriam en Jeroen, heb mogen ontmoeten. En hun kleine vechtertje Stef!! Helaas mocht zusje Julot niet op de afdeling komen. Wat is Stef een mooi en sterk mannetje! Na afloop hebben we met z’n 3en nog even wat gedronken en kreeg ik een super lieve kaart van Miriam en Jeroen. Wat zijn ze dankbaar!

Helaas kreeg ik van de week het slechte nieuws van Miriam dat het weer wat minder gaat met Stef. Dat hij een infectie heeft en weer hard moet knokken.

Lieve Stef, doe je best! Er zijn zo veel lieve mensen die op je wachten! Lieve Miriam en Jeroen, heel veel sterkte! Ik hoop zo ontzettend dat jullie dappere mannetje zich ook hier weer doorheen slaat. En dat 2015 jullie jaar mag worden, met z’n 4en thuis!

Liefs, Ilse.

*********************

De ouders:

Lieve Ilse en stichting Earlybirds,

Wat vonden wij het jammer dat de fotoreportage die we in eerste instantie hadden afgesproken voor 2 oktober niet kon door gaan. Al was dit natuurlijk niet onze grootste zorg, want onze Kleine Kanjer Stef bleek acuut geopereerd te moeten worden. Wat een ellende!! Als ouders zijnde zou je dit het liefste van je kindje willen overnemen. Door alle onzekerheden die ontstonden kwam het maken van de foto’s op de achtergrond voor ons.

Zoals Ilse al schreef was er na een tijd pas weer contact op het moment dat Stef weer wat stabieler was en vanuit de ICN (intensive care neonatologie) inmiddels was overgeplaatst naar de high care. Wat was nu het verstandigste om te doen? Wachten of Stef t.z.t. zou worden overgeplaatst naar het Amphia Ziekenhuis of voor de tweede operatie die nog zou gaan volgen? Ik besloot de vraag aan Ilse voor te leggen omdat wij bij haar een goed gevoel hebben. Wat was het fijn dat Ilse dit direct op pakte en er snel een fotoreportage gepland kon worden.

Ondanks dat de toekomst nu nog onzeker is en we spannende tijden beleven zijn we heel blij en dankbaar met deze fotoreportage. Dit neemt niemand meer van ons af. Een mooie herinnering voor later!

Liefs, Jeroen, Miriam, Julot & Stef

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.