Stan, Nora & Fay prematuur geboren met 35 weken en 6 dagen, drieling, AMC, keizersnede, couveuse

Stan, Nora & Fay

Stan, Nora & Fay prematuur geboren met 35 weken en 6 dagen, drieling, AMC, keizersnede, couveuse

Tijdens de westerstorm op 18-01-‘18 werden wij in 6 minuten tijd ouders van 3 kindjes! In het AMC kwam onze drieling Stan, Nora & Fay middels een geplande keizersnede ter wereld na een zwangerschap van bijna 36 weken.

Het is nu een week later en wij zijn met de kindjes overgeplaatst naar het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen. Stan en Nora hebben hier kort in de couveuse gelegen om aan te sterken, inmiddels slapen alle drie de kindjes in wiegjes op onze kamer. Vanochtend zijn de sondes uit de neusjes gehaald omdat ze allemaal zelfstandig de fles leegdrinken. Als ze dit goed volhouden, kunnen we met z’n vijven naar huis!

Wat een droomscenario…
Dit hadden we toch niet durven wensen toen we deze zomer op de eerste echo niet 1, 2 maar 3 kloppende hartjes zagen. Blij maar ook beduusd en geschrokken keken we naar het scherm. Meteen werd duidelijk dat dit geen reguliere maar een hoge risico zwangerschap was. Met een echofoto van de 3 hummeltjes én een spoed doorverwijzing naar het AMC liepen we de deur uit. Binnen een mum van tijd wisten wij alles over mogelijke complicaties en met name het grote risico op (extreme) vroeggeboorte bij drielingen: 1/3 wordt voor 31 weken geboren. En je weet vrijwel zeker dat je baby’s prematuur zijn, want een drieling zwangerschap voldragen is onmogelijk. De gemiddelde termijn is 33 weken.

Percentages en cijfers tolden door ons hoofd. Blijdschap, onzekerheid, angst en hoop wisselden elkaar af. We leefden van echo naar echo. Iedere keer weer met de spanning of ze het ‘goed doen’. Nadat de uitgebreide 13 weken- echo geen afwijkingen liet zien, durfden we het nieuws pas met onze naasten te delen. Na 24 weken -de baby’s zijn levensvatbaar- viel er weer een last van onze schouders. Daarna vinkten we de weken af en groeide het vertrouwen op een goede afloop én het genieten van deze bijzondere zwangerschap.

Op het concept geboortekaartje hadden we 5 januari als geboortedatum laten zetten. 34 weken zou ik dan zwanger zijn, een mooi streven. Maar wonderwel ging deze dag voorbij, zaten de baby’s nog rustig in mijn buik en voelde ik me ook goed. De keizersnede werd gepland bij 35 weken/6 dagen en toen was ik er ook echt aan toe. De bevalling was ongecompliceerd en wat waren we euforisch en opgelucht toen we drie gezonde kindjes met mooie gewichten (1895 gram, 2010 gram en 2455 gram) in onze armen hielden! Ze waren weliswaar ‘laat prematuur’, maar we voelden aan alles: met een beetje extra tijd en aandacht komt dit goed!

Een week na de geboorte horen we dat alle drie de kindjes eraan toe zijn binnen enkele dagen mee naar huis te gaan. Dit vervult ons met dankbaarheid en trots. Juist op deze dag komt Dora van Earlybirds in het ziekenhuis langs voor een fotosessie. Je ziet ons op de foto’s gelukzalig kijken naar onze kleintjes. De spanning is er af, wat een rijkdom: in één klap een groot gezin! Ons avontuur gaat beginnen…

9 antwoorden
 1. Ilse
  Ilse zegt:

  Wat een rijkdom zeg!! En wat ontzettend fijn dat je ze zo lang bij je hebt mogen dragen. Nu op weg naar huis, wat fantastisch. Geniet van jullie grote gezin. Ongetwijfeld met een heleboel extra handen om jullie te ondersteunen en te helpen.
  Heel veel geluk!!

  Beantwoorden
 2. Rob Boekraad & Anne Marie, Delft
  Rob Boekraad & Anne Marie, Delft zegt:

  Wat een mooi bericht Selma (en vader ook), duidelijk dat ze in een warm bad komen, prachtige foto’s, sterkte op weg naar huis …☺🎶😴🍰😢🚂😴

  Beantwoorden
 3. Marian
  Marian zegt:

  Wauw, Wat bijzonder een drieling! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie 3-ling. Hier zijn wij ouders van nu een 1 jarige tweeling in totaal 5 kinderen. Geniet van jullie 3 wondertjes

  Beantwoorden
 4. Peter Wolff
  Peter Wolff zegt:

  Hoi Selma, Rob en 3 prachtige kanjers !!!!
  Van harte gefeliciteerd en ik ben blij dat alles goed gegaan is.
  Ik wens jullie heel veel geluk met z’n vijfen en dat vooral in goede gezondheid. !!!!!

  Liefs en groeten,

  Peter Wolff

  Beantwoorden
 5. Diane
  Diane zegt:

  Wat een mooi verhaal, zelf ben ik en mijn 2 zusjes ook als drieling geboren op 18-1-1964. Dezelfde datum dus.
  Ik wens de hele familie veel liefde en gezondheid toe voor de toekomst ♡

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.