Toby prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, Gelre Apeldoorn, keizersnede, couveuse

Toby

Toby prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, Gelre Apeldoorn, keizersnede, couveuse

Van de fotograaf:

Vorige week toen de storm over Nederland raasde ging ik naar het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn om een reportage van Toby en zijn ouders te maken. Gelukkig is het voor mij dichtbij en ben ik niet van de fiets gewaaid 😉

Toby is geboren met 32 weken en heeft eerst een tijdje in Utrecht in het ziekenhuis gelegen, maar is nu gelukkig weer dichter bij huis. Hij is een mooi mannetje en al behoorlijk gegroeid sinds zijn geboorte op 11 december. Zijn ouders laten mij de foto’s zien toen hij net geboren was en toen hij ziek was geworden vlak na zijn geboorte. Wat een verschil met nu! Het gaat ook steeds beter met Toby en zijn ouders genieten enorm van hem. Dat kan ik mij ook heel goed voorstellen, want hij is een schatje. Wat was het weer speciaal om deze reportage te maken. Ik hoop dat Toby snel naar huis mag en ik wens dit mooie jonge gezin veel geluk samen!

——————

Van de ouders:

Met 30 weken word ik geheel onverwachts opgenomen in het ziekenhuis in Utrecht i.v.m. een niet goed functionerende placenta. Vanaf dat moment wordt er per dag gekeken of ons kleine ventje het nog goed genoeg heeft in mijn buik. Op 11 december 2017 (32 weken en 5 dagen) was het zover. Een uur na de beslissing van de arts werd ons kleine mannetje via een keizersnede geboren. Een klein, maar dapper ventje van 1450 gram.

Na de eerste uren realiseer je ineens: je bent ouder en met pijn in je hart kijk je naar je kleine wondertje hoe hij ligt te vechten in de couveuse, vast aan draadjes voor de monitor, beademing en een infuus. Vlak na de geboorte werd ons mannetje ook nog eens ziek. Dit was een heftige en emotionele periode voor ons, maar gelukkig knapte hij snel weer op. Na enkele dagen hoor je dat hij het zo goed doet, geen beademing nodig heeft en naar de medium care kan worden overgeplaatst en misschien wel naar een ziekenhuis dichter bij huis.

Na de kerst was het zover, ons dappere ventje verruilt Utrecht voor Apeldoorn, een stapje dichter bij huis, thuis bij papa en mama. Dan gaat het opeens ook heel snel. Na enkele dagen uit de couveuse in een warmtebed en weer een weekje later in een wiegje. Daarnaast ook nog flesjes leren drinken, lekker in bad gaan, de oogjes open en bij de verpleegkundigen om aandacht vragen. Nog heel eventjes en dan ben je eindelijk thuis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.