Stacey prematuur geboren met 27 weken en 5 dagen, Amphia Breda, longrijping, kroelen, sonde

Stacey

Stacey prematuur geboren met 27 weken en 5 dagen, Amphia Breda, longrijping, kroelen, sonde

 
Van de fotograaf

Lieve Stacey, wat was je piepklein. Geboren met 27 weken en 5 dagen en met een gewicht van maar 860 gram. Onvoorstelbaar. Papa Steven en mama Carola hadden nog niet op je komst gerekend. Je kamertje was nog niet klaar, want je zou pas in oktober geboren worden. Ja mama had wel buikpijn en voelde zich niet lekker, maar bij de verloskundige controle in het ziekenhuis hadden ze gezegd dat alles ok is. Dus Carola en Steven vertrokken weer naar huis. In de nacht werd Carola wakker met hoofdpijn en buikpijn. Ze vertrouwde het niet en daarom vertrokken allebei weer richting het Amphia in Breda.

Tijdens de controles daar bleek, dat jij het moeilijk had. Je hartslag was onstabiel en dat was geen goed teken. Je wilde duidelijk niet meer in mama’s buik blijven. Er moest iets gebeuren. Mama kreeg medicijnen zodat je longen sneller rijpen en er werd gezocht naar een plek in een ziekenhuis waar jij geboren kon worden. Uiteindelijk werd die gevonden in Antwerpen en daar ben je dan in de middag van 23 juli geboren.

Volgens papa deed je het meteen goed, want je liet je stem horen en je was wakker en keek met grote ogen rond. Wat fijn dat alles zo voorspoedig is gelopen en dat je ondertussen flink bent gegroeid. Sinds een paar weken lig je in Breda en daar maak ik op 2 oktober kennis met papa, mama en met jou.

Je mag afwisselend bij papa en mama kroelen. De hele tijd ben je wakker en omdat je nog even moet wachten op je voeding, zuig je gulzig en met je ogen wijd open op je grote, groene tutje. Als het dan eindelijk etenstijd is geeft mama je de fles. En daar wordt je dan toch wel moe van. Nog even een schone luier en dan mag je heerlijk slapen in je bedje.

Lieve Stacey, Steven en Carola, ik denk dat het niet meer lang duurt voordat jullie samen naar huis mogen. Ik wens jullie het allerbeste. Geniet van elkaar.
xxx Conny

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.