Sophie & Esmee prematuur tweeling spoedkeizersnede

Sophie & Esmee

Sophie & Esmee prematuur tweeling spoedkeizersnede

Ook deze maand mocht ik weer op stap voor Earlybirds Fotografie. Deze keer om de tweeling zusjes Sophie en Esmee te fotograferen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Deze dappere meisjes hebben er al een hele reis opzitten! Van AMC in Amsterdam waar ze geboren werden, naar het Sint Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein, maar door dat Esmee ernstig ziek werd werd zij direct overgeplaatst naar het WKZ. Een paar dagen later mocht ook Sophie daar naartoe en waren de zusjes weer samen!

De meisjes doen het erg goed, met kleine stapjes gaan ze vooruit. Hopelijk mogen ze snel met papa en mama mee naar huis!

Liefs, Chantal van Kessel-Nab

***********

Dit is het verhaal van mama:

Op zondag 10 juli braken mijn vliezen en ik werd toen doorgestuurd naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Omdat er dichterbij geen plaats was, heb ik daar nog 2 dagen rond gelopen. Op 12 juli begonnen ‘s nachts mijn weeën. ‘s Middags om 12.02 uur is Sophie geboren. Bij Esmee zakte toen de hartslag weg en ze had haar navelstreng om haar hoofdje. Na een spoedkeizersnede is toen ook Esmee geboren.

Daarna zijn de meiden nog 7 dagen in het AMC gebleven en mochten ze een stapje dichterbij huis. Ze werden overgeplaatst naar het Sint Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein. Op 21 juni werd Esmee ineens erg ziek daarom werd ze direct overgeplaatst naar het WKZ in Utrecht. Ze had Necrotiserende Enterocolitis (NEC), dit is een darmaandoening die vooral voorkomt bij te vroeg geboren kinderen en dus moest ze geopereerd worden.

Sophie mocht een paar dagen later ook naar het WKZ,  zij werd opgenomen op de highcare afdeling, Toen Esmee ook weer was opgeknapt mocht zij ook naar de highcare afdeling en lagen ze eindelijk weer bij elkaar. Het gaat nu best goed met ze en hopen dat ze snel naar huis mogen.

Hartelijke groet,

Elsemieke

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.