Sil

Sil

Sil van Ham is geboren op 15 oktober 2014 geboren. Sil is een dysmatuur van 4 weken en een gewicht van 1294 gram (hij had ook nog een groeiachterstand van 8 weken). Op 1 november mocht ik dit ventje ontmoeten in het ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen. Sil is een sterke jongen die zijn groeiachterstand heel snel aan het inhalen is en probeerde te drinken. Daarnaast houd Sil ook veel van slapen en had een beetje moeite om wakker te worden voor de fotoshoot. Maar daarnaast heeft Sil het heel goed gedaan! Ga zo door!

Groetjes, Gilbert.

*******************

De ouders:

Sil is geboren na een zwangerschap van 36 weken, ik voelde me niet zo goed maar niets wees erop dat de bevalling er aan kwam. Hij is geboren zonder hulp alleen thuis op de wc. Nadat hij geboren was leek hij wel wat klein maar toen de ambulance ons naar het ziekenhuis had gebracht en hij daar gewogen was bleek hij maar 1294 gram te zijn. Een grote schok.Ik bleek HELLP-syndroom te hebben gehad zonder de hoge bloeddruk. En dat Sil zo klein zou zijn had ook niemand dus verwacht.  Wat was hij klein. Maar zoals de kinderarts hem noemde klein maar dapper! Gelukkig kon hij wel in het streekziekenhuis blijven en mocht ik bij Sil op de kamer blijven.

Nadat Gilbert de foto’s kwam maken is het allemaal zo hard gegaan. Sil was toen 2,5 week oud, 2 dagen daarna mocht hij in een wieg, uit de couveuse.  Weer 2 dagen daarna mocht zijn maagsonde eruit. Drinken kon hij vanaf dat moment uit de borst. En wanneer Sil 4 weken is wordt er al een afspraak gemaakt om naar huis te gaan. Afgelopen vrijdag 14 november was het al zover, Sil weegt 2164 gram en we zijn met z’n vijven dus naar huis gegaan. Dit heeft Sil boven ieders verwachting gedaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.