Sem & Hanna prematuur geboren

Sem & Hanna

Sem & Hanna prematuur geboren

Op vrijdagmorgen heb ik bij de lift van het moeder en kind centrum in het ETZ in Tilburg afgesproken met de ouders van Sem en Hanna. Samen komen ze mij ophalen en lopen we naar het kamertje van de tweeling. Ze liggen naast elkaar, allebei in een eigen bedje. Wat doen ze het al goed!

De zwangerschap verliep voorspoedig en er was geen enkele aanleiding voor een vroeggeboorte. Maar twee dagen voordat ze geboren werden, brak er spontaan één van de vliezen. Dus met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg en na het toedienen van weeënremmers met ambulance door naar het ziekenhuis in Utrecht. Er is nog even twijfel of ze daar mogen blijven, want er was niet genoeg plek voor de kindjes als ze daar geboren zouden worden. Maar gelukkig konden ze toch blijven.

De weeënremmers doen het gelukkig redelijk goed, 48 uur na het toedienen hiervan worden Sem en Hanna geboren met 30 weken en 6 dagen. Sem via de natuurlijke weg, maar Hanna had het niet meer naar haar zin en moest snel geboren worden, waardoor zij met een spoedkeizersnede is geboren.

Drie weken liggen ze in een couveuse in Utrecht, maar gelukkig mogen ze daarna verhuizen naar  het ziekenhuis in Tilburg, lekker dichtbij huis. Zo kunnen papa en mama ook weer af en toe lekker in hun eigen bed slapen. Inmiddels doen ze het zo goed dat ze beide van de monitoren af zijn en in een eigen bedje slapen. En dat is ontzettend fijn. Zo kunnen ze veel makkelijker verzorgd, gevoed en geknuffeld worden.

Tijdens de reportage krijgt Sem een flesje melk, welke hij met grote open oogjes heerlijk op drinkt. Eerst zelfstandig en het laatste beetje via de sonde. Hanna ligt nog heerlijk te slapen, maar als zij ook gewogen wordt is ze net zo klaarwakker als haar broer. Wat zijn jullie al wijs met jullie mooie grote ogen.

Groei maar goed lieve Sem en Hanna, zodat jullie gauw lekker naar huis kunnen samen met jullie lieve trotse ouders!

Liefs Irene

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.