Sam & Tijs tweeling prematuur 35 weken couveuse

Sam & Tijs

Sam & Tijs tweeling prematuur 35 weken couveuse

Mag ik even aan jullie voorstellen… Kanjers Sam (foto’s onder) & Tijs (foto’s boven). Blij toen ik een mailtje voorbij zag komen of ik voor de stichting weer een reportage wilde vastleggen, dubbel blij toen ik zag dat het om een tweeling ging. Dit stond al lange tijd op mijn fotografie bucket lijstje 😉 Gelukkig kon ik nog snel wat andere afspraken verzetten waardoor ik ruim de tijd had om deze knappe kereltjes te fotograferen!

Sam en Tijs zijn geboren na een zwangerschap van 35 weken. Ondanks de verschillende slangetjes (antibiotica en sonde) doen ze het goed. Tijdens mijn bezoekje werden de jongens gevoed en konden papa, mama en grote broer Joos even met ze knuffelen. Inmiddels is het gezin weer thuis en genieten ze met z’n 5en van mekaar!

Veel geluk samen!

Liefs Milou

******

Ouders van Sam & Tijs:

Totaal in shock toen de gynaecoloog ‘nog iets’ zag tijdens de eerste echo! Zwanger van een tweeling!! De shock was vooral in positieve zin, we zien het echt als een cadeautje. Al snel was duidelijk dat het twee jongens zouden zijn en hoogstwaarschijnlijk ook nog twee dezelfde 🙂

De zwangerschap is prima verlopen. Ze hebben het 35 weken heel goed gedaan. En zelf heb ik weinig last gehad van kwaaltjes. ‘s Nachts zijn de vliezen gebroken en dinsdag 6 oktober zijn ze in de ochtend, op de natuurlijke manier, geboren.

Tijs had wat steun nodig bij het ademhalen en beiden kwamen in een couveuse te liggen. Gelukkig konden we gebruik maken van de couveuse suite, zodat we bij ze konden blijven slapen. Dat heeft uiteindelijk 2,5 week geduurd. Ze hebben antibiotica gehad en moesten zelf leren drinken. Dat ging elke dag wat beter.

24 oktober mochten we dan eindelijk naar huis! Spannend, maar vol vertrouwen in de twee kanjers!!
Erg leuk om vanuit Earlybirds een mooie herinnering te hebben aan deze bijzondere tijd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.