Milan prematuur 31 weken gekantelde baarmoeder verticale keizersnede

Milan

Milan prematuur 31 weken gekantelde baarmoeder verticale keizersnede

De ouders:

Na bijna 1,5 jaar gestopt te zijn met de pil kwamen we erachter dat ik zwanger was. Kom maar op, we waren zielsgelukkig en er helemaal klaar voor!  Toch bleek met de controles dat er iets niet klopte. Niet met de baby, maar met mij. Niemand kon constateren wat. Maar in ieder geval verstreken de weken zonder pijn. Toch kreeg ik rond de 24e zwangerschapsweek wel pijn. Hierdoor heb ik wel 5 dagen in het ziekenhuis gelegen.

Toen heb ik een MRI scan gehad. Hieruit bleek dat mijn baarmoeder met baby volledig naar achteren was gekanteld. Dus veel ruimte had Milan schijnbaar niet, omdat hij richting m’n rug groeide. Dus een vroeggeboorte hebben ze wel aan zien komen. Ondanks onze positieve instelling waren wij daar niet bang voor en zouden wij het tegendeel wel even bewijzen. 😉  Een verticale keizersnede zou het zeker weten worden omdat ze anders ter hoogte van mijn baarmoedermond zaten.

Helaas braken toch mijn vliezen op zaterdagochtend met 29+5 weken en uiteindelijk na de longrijping (gelukkig) is Milan maandagnacht 27-10-2015 om 00.36 uur met een gewicht van 1410 gram geboren. Heel raar en heel dubbel. Gelukkig gaat het goed met hem. Met 31 weken is hij overgeplaatst naar een voor ons dichterbij ziekenhuis. We moeten het “normale” leventje weer zien op te pakken. Hij is zo dichtbij, maar ondertussen zo ver weg.

Met de mooie warme fotoreportage van Earlybirds en de lieve woorden van fotografe Chadé hopen we dat de aankomende twee maanden voorbij vliegen en hij met Kerstmis lekker bij ons is.

Bedankt voor de mooie ontmoeting en foto’s!

*************

De fotograaf:

De aanvraag van Milan is heel snel ingepland waardoor ik 5 dagen na zijn geboorte al een fotoreportage van hem mocht maken in het Sophia Kinderziekenhuis. Bij binnenkomst lag Milan heerlijk te buidelen bij mama en kon ik dit mooie moment nog even vastleggen. Na het buidelen werd hij door de zuster in de couveuse gelegd en lieten de ouders mij het mooie geboortekaartje zien. Ik hoop dat Milan snel sterk genoeg is om mee naar huis te gaan en ik wens jullie een hele fijne toekomst samen!

1 antwoord
  1. kuijten
    kuijten zegt:

    gefeliciteerd met Milan onze kleinzoon is ook 2 maanden en 5 dagen tevroeg geboren met een gewicht van 1615 gram en 39 cm lengte en die doet het nu super is nu 14 maanden oud

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.