Saar prematuur 27 weken NICU zwangerschapsvergiftiging

Saar

Saar prematuur 27 weken NICU zwangerschapsvergiftiging

Op 20 augustus ging ik voor controle naar de gynaecoloog. Ik maakte me nergens zorgen over want ik voelde me prima en ook ons dochtertje voelden we goed bewegen. De assistente wilde mijn bloeddruk meten en daaruit bleek dat mijn bloeddruk torenhoog was. Meteen werd ik opgenomen en werden er onderzoeken verricht en daaruit bleek dat ik een zware zwangerschapsvergiftiging had.  De gynaecoloog vond het een wonder dat ik geen klachten had en gaf aan dat ik die dag nog zou worden overgeplaatst naar het Radboud. Dit zou gebeuren zodra mijn bloeddruk enigszins onder controle was. Meteen werd gestart met medicatie en ik begon me daardoor steeds zieker te voelen. De medicatie sloeg aan en aan het einde van die dag werd ik overgeplaatst.

Op 29-08-2015 bleek middels een CTG dat ons kindje het niet goed meer had in mijn buik, haar hartje begon steeds meer dips te vertonen en uit bloedonderzoek bleek ook dat het gevaarlijk voor mij begon te worden. Wat een enorme teleurstelling en wat waren we bang!

Die avond om 22.12 uur met een termijn van 27+2 werd ons meisje Saar Jori geboren. Wat was ze klein, kwetsbaar en mooi!

Ze deed het meteen heel goed, wat een opluchting! Saar werd in de couveuse op de OK naar mij toegereden en de verpleegkundige haalde haar uit de couveuse en legde haar voorzichtig tegen mijn wang. Wauw, wat een liefde!
Saar ging samen met de verpleegkundige en papa naar de NICU.

Op de NICU heeft ze 5.5 weken gelegen en toen mocht ze worden overgeplaatst naar de High Care en vervolgens naar de Medium Care in een ziekenhuis bij ons in de buurt. Saar staat bekend als een pittig meisje dat heel goed laat zien wat ze wel en vooral niet wil maar ook als een echte knuffelkont. We zijn zo ontzettend trots op haar!

Inmiddels is Saar thuis en is het echte genieten begonnen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.