Sophie Liselotte prematuur 30 weken tweeling UMCG

Sophie & Liselotte

Sophie Liselotte prematuur 30 weken tweeling UMCG

 

De ouders:

Bij de allereerste echo bleek dat wij een tweeling zouden krijgen, wat een enorme verrassing was dat. Daarna bleek dat het een twee eiige tweeling betrof, twee meisjes. De zwangerschap verliep goed, wel wat zwaarder dan bij grote zus.

Op 23 oktober ging ik weer voor controle, toen 30 weken zwanger. Ze zagen een gewichtsverschil en misschien waren ze toch niet twee eiig. Ik werd direct doorgestuurd naar het UMCG en we moesten rekening houden met een bezoekje aan Leiden. Gelukkig hoefde dat niet maar ik moest wel worden opgenomen. Op zondag vond de professor het een te groot risico worden en heeft besloten de meisjes te halen.

Op zondag 25 oktober, na een zwangerschap van 30 weken en 2 dagen zijn de een eiige tweeling Liselotte en Sophie geboren. Na een moeilijke start doen ze het super. Sophie woog 1180 gram en Liselotte 1650. Na een week mochten ze na de high care van het Martini. Sophie is daarna nog ernstig ziek geweest maar is ook weer goed hersteld. Vandaag, 11 december, mogen ze mee naar huis!

Bedankt Mirjam voor je mooie foto’s! We vonden het gezellig en hadden niet in de gaten hoeveel foto’s je hebt gemaakt.

Groetjes Ellen

******************

De fotograaf:
Afgelopen zondag heb ik Sophie & liselotte mogen fotograferen in het Martini ziekenhuis in Groningen. De meisjes zijn geboren na een zwangerschap van 30 weken. Sebastiaan en Ellen dachten aanvankelijk dat ze een twee-eiige tweeling zouden krijgen. Vlak voordat de tweeling nog vrij onverwachts geboren werd bleken ze een eeneiige tweeling te zijn met TTS (tweeling transfusie Syndroom). Sophie was dan ook 500 gram lichter dan haar zusje Liselotte. Het was een leuke shoot met twee prachtige dametjes die, ondanks hun verschil in gewicht, ontzettend veel op elkaar lijken. Zelfs hun geluidjes klonken hetzelfde. Als het goed is mogen Liselotte en Sophie deze week mee naar huis.

Sebastiaan, Ellen & Lysanne, ik wens jullie ontzettend veel succes & liefde toe met jullie mooie dochtertjes/zusjes.

Groetjes,
Mirjam

3 antwoorden
 1. (opa) Jaap
  (opa) Jaap zegt:

  Wat een schatjes, zo ongelofelijk klein en kwetsbaar. Wat een geluk voor de tweeling, hun zusje en voor jullie, dat het allemaal toch nog zo goed is gegaan. En wat een geluk voor ons, blije en dankbare opa en oma.

  Beantwoorden
 2. Thamar
  Thamar zegt:

  Leuk om een kleine collage te zien van de foto’s van jullie mooie meiden! Fijn dat jullie nu met zijn allen weer thuis zijn en samen kunnen gaan genieten van de feestdagen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.