Ryléne prematuur geboren

Ryléne

Ryléne prematuur geboren

Ryléne prematuur geboren

Van de fotograaf:

Op zaterdagmiddag stapte ik het Isale Ziekenhuis in Zwolle binnen waar ik had afgesproken met Kimberly en Jearell. Zij zijn de trotse ouders van Ryléne. Ze hebben al ervaring met onze mooie stichting want een eerder geboren dochter is ook te vroeg geboren en ook van die periode zijn mooie foto’s gemaakt.

Als geen ander weten ze hoe fijn het is om foto’s te hebben. Voor verwerking, maar ook voor een lichtpunt in de hectische periode waar ze zich weer in bevinden. Kimberly heeft zelfs een tatoeage van het Earlybird vogeltje met de voetafdrukjes van haar dochter Syamara eronder. Boven het birdje komen straks de handafdrukken van Ryléne! Dat zegt toch genoeg!

Over het verloop van de zwangerschap en de geboorte verteld mama Kimberly hieronder zelf. Op het moment dat ik kwam om de foto’s te maken was Ryléne precies 1 maand oud. Het idee dat ze eigenlijk nog lekker warm en veilig in de buik van mama had moeten zitten, is altijd heel bijzonder als je daaraan denkt.

Het gaat met ups en downs, maar over de hele lijn doet Ryléne het heel erg goed. Aan de liefde van papa en mama voor dit kleine meisje en de goede zorgen van het Isala gaat het zeker niet liggen.

Ik wens dit prachtige meisje en haar ouders dan ook alle liefde en gezondheid toe!

Lieve groetjes, Anneke Hilligehekken

Van de mama:

In april kwamen wij erachter dat we een nieuw wonder mochten gaan verwelkomen!
Er werd gedacht aan buitenbaarmoederlijke zwangerschap, omdat er niks te vinden was en ik enorm veel pijn had. Uiteindelijk na een paar dagen zagen we gelukkig iets op de echo, een klein minizakje, maar het zat op de goede plek!

Vanaf hier begonnen de gebruikelijke controles bij de gynaecoloog en ukkie groeide goed! Met 16 weken kwamen wij er achter dat we een klein meisje verwachtten! Tot de 20 weken groeide ze goed en alles was in orde.

Met 27 weken zou ik een nieuwe echo hebben, maar helaas met 26 weken en 4 dagen voelde ik haar niet ‘s ochtends toen ik wakker werd.’ ‘s Avonds kwam ik tot het besef dat ik haar de hele dag niet gevoeld had, met wat aandringen van vriendinnen toch gebeld, ik moest op controle komen… Mijn gevoel zei: het zit niet goed, dit door eerdere ervaring met onze dochter Syamara. Half 11 kwamen ik en een vriendin in het ziekenhuis aan, gelijk meegenomen en aan de ctg. Na een paar minuten zag de ctg er al niet goed uit, maar toch nog even langer kijken. Na 20 minuten ben ik voor de echo meegenomen, ook de echo zag er niet goed uit. Ze was te klein en liep 2 weken achter, de doorbloeding van zowel de placenta als navelstreng was niet goed. We hebben gewacht tot mijn man in het ziekenhuis was, we kregen een gesprek met de arts en daar kwamen 2 keuzes uit: 1 was longrijpingsprikken proberen met 20 tot 30 procent kans van overleven, 2 was haar per direct halen met een grotere overlevingskans.

Voor ons was deze keuze makkelijk, haal haar maar meteen, alles voor de meeste kans. Ze zijn gelijk alles klaar gaan maken voor de keizersnede. Vanaf dat moment heeft het een klein halfuurtje geduurd voor ze er was. Ons kleine vechtertje is geboren om 00.57u en woog slechts 705 gram. Mijn vriendin is bij de keizersnede geweest en dus ook bij ons kleine meisje gebleven nadertijd. Zelf heb ik haar pas gezien na 5 uurtjes en wat was ze mooi, maar wat baalde ik dat ze dit moest doorstaan en dat dit ons een 2e keer gebeurde. Inmiddels zijn wij 5 weken verder, weegt ze 1315 gram en is ze 39 cm. Ze doet het super! Geen tegenslagen tot nu toe en ze blijft door vechten!!

Kimberly en Jearell

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.