Ryan & Dylan

Ryan Dylan

 

Maandag 12 januari ging ik op pad naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem om m’n eerste reportage te maken voor Earlybirds. Meteen een tweeling! In het ziekenhuis trof ik twee prachtige jongetjes met hun trotse ouders. We hebben een mooie reportage kunnen maken; de broertjes samen in bad (met lekker veel sop) en natuurlijk even samen in 1 wiegje. Het was een voorrecht dat ik het voor jullie heb mogen vastleggen. Heel veel geluk samen!

Corine hoge Bavel

***********************

De ouders:

Met 12 weken zwangerschap kwamen wij erachter dat we een tweeling zouden krijgen. Patrick stond meteen te stralen, ikzelf moest even aan het idee wennen. Dit duurde niet lang. Hoe bijzonder twee kleine baby’s en nog eeneiige ook. Ik kreeg om de twee weken een echo en op zwangerschapskwaaltjes na verliep mijn zwangerschap goed.

Op 4 december veranderde dat echter, ik verloor ‘s nachts ineens bloed. Na gebeld te hebben met de verloskundige gingen we op weg naar het ziekenhuis. We dachten nog dat we met een paar uurtjes thuis zouden zijn. Dat verliep anders want ik had al 3 cm ontsluiting. Omdat ik nog geen 32 weken zwanger was moest ik naar Nijmegen. Ik kreeg weeënremmers en een spuit voor longrijping, en magnesium toegediend. Pas in de ambulance richting Nijmegen kwam het besef dat ik wel eens moeder kon worden die dag.

Op 7 december zijn Ryan en Dylan uiteindelijk geboren met 31 weken + 6. Ryan was als eerste en begon meteen te huilen, heel even lag hij bij me. Een kwartier erna kwam Dylan, helemaal grauw en lusteloos, meteen werd hij weggehaald. Het zal een minuut hebben geduurd voordat hij huilde, maar het was de langste minuut van mijn leven.

Dylan heeft nog één dag een snorkel opgehad voor de beademing, daarna ademde hij zelfstandig. Wel met behulp van low-flow. Ryan ademde al helemaal zelf. Vier dagen hebben ze in Nijmegen op de NICU gelegen en toen mochten mee naar Doetinchem.

We zijn nu meer dan een maand verder. Het is een tijd geweest van twee stappen vooruit, één terug. Elke keer maar de monitor in de gaten houden, en stiekem doen we dat nog steeds. Dylan heeft een dag na de foto’s maken ook nog een bloedtransfusie gehad.

Maar het einde van deze periode is in zicht. De jongens drinken nu zelfstandig. Ze mogen alleen geen alarmen meer hebben. Nog even volhouden en dan kunnen we ze mee naar huis nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.